Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντώνης Κουρής: Από την ΑΕΛ της Γ΄ Εθνικής, στον Ιωνικό της Super League

Super League
23 Ιουλίου 2021 / 17:25
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Κέρκυρα τελείωσε και δεν ξέρουμε πότε και αν θα δούμε πάλι μια ομάδα να φτάνει σε αυτό το επίπεδο.

Δυστυχώς το ταβάνι είναι η Γ΄ Εθνική, με ΑΕΛ και ΟΦΑΜ και από κει και πέρα τίποτα.
Αναφέραμε την ΑΕ Λευκίμμης η οποία δεν συνέχισε τη συνεργασία της με τον προπονητή Π. Κορομπόκη και με τον υπεύθυνο φυσικής κατάστασης, Αντώνη Κουρή.

Ο Αντώνης Κουρής, είναι παιδί της Λευκίμμης «ο γιος του φαρμακοποιού», όπως τον λένε για να ξεχωρίζει, αφού με τον ίδιο όνομα και επώνυμο είναι αρκετοί Λευκιμμιώτες. Κάθε εμπόδιο για καλό και αυτό συνέβη και στον Αντώνη ο οποίος από την ΑΕΛ και τη Γ΄ Εθνική, βρέθηκε στον Ιωνικό Νίκαιας και στη Super League, όπου θα εργαστεί τη σεζόν που ξεκίνησε ήδη και θα είναι ίσως ο μοναδικός Κερκυραίος που θα εργάζεται σε αυτήν την κατηγορία.

Ο Αντώνης είναι καθηγητής φυσικής αγωγής τελειόφοιτος ΤΕΦΑΑ με επιπλέον σπουδές στην εργοφυσιολογία και κάτοχος διπλώματος ποδοσφαίρου UEFA B΄. Ο Ιωνικός είναι η 3η επαγγελματική ομάδα της Super League που τον εμπιστεύτηκε, αφού έχει διατελέσει γυμναστής στον Πλατανιά, αλλά και στον ΑΟΚ Κέρκυρα, τόσο στην Κ-19 όσο και στην επαγγελματική ομάδα.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή και οι αξίες δεν χάνονται, μπορεί να απουσιάζουν για λίγο, αλλά πάλι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, με τον Αντώνη Κουρή, μια μεγάλη αξία για το ποδόσφαιρο, να επιστρέφει στη Super League και στη Νίκαια. Άλλωστε κανείς δεν «αγιάζει» στον τόπο του.      

Να σημειώσουμε ότι οι γνώσεις του είναι τέτοιες που έχει διδάξει και σε σεμινάρια, όπως το διαδικτυακό, το οποίο διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Λακωνίας με θέμα «περιορισμός και ανάλυση προπονητικού φορτίου».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια