Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε προπονητικό καμπ αλμάτων Κερκυραίοι αθλητές-τριες

ΣΤΙΒΟΣ
18 Απριλίου 2022 / 16:54
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Παύλος Σκορδίλης ξέρει πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να φτάσει ένας Κερκυραίος αθλητής ή μια αθλήτρια στην κορυφή του κόσμου, όταν οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο νησί είναι άθλιες

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Ο Παύλος Σκορδίλης ξέρει πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να φτάσει ένας Κερκυραίος αθλητής ή μια αθλήτρια στην κορυφή του κόσμου, όταν οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο νησί είναι άθλιες και το χειρότερο είναι πως κανείς δεν συγκινείται γι αυτό. Έτσι έχει συνηθίσει να ξεκλέβει λίγο χρόνο να πηγαίνει σε κάποια καμπ, για να μπορεί να φέρει προπονητικά τα παιδιά σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση.

Αυτές τις μέρες βρέθηκε με τα «πουλαίν» του στην Καλαμάτα, εκεί όπου έδωσαν ραντεβού (όπως αναφέρει και το σάιτ της Ομοσπονδίας)…  «κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες των αλμάτων. Είναι  το πρώτο καμπ της χρονιάς, το οποίο οργανώνει η Ομοσπονδία. Μια προαπάθεια του ΣΕΓΑΣ από την αρχή της χειμερινής περιόδου, ώστε με  μια σειρά από καμπ σε όλα τα αγωνίσματα, με στόχο όχι μόνο την κοινή προπονητική κατεύθυνση αθλητών και αθλητριών, αλλά την δημιουργία προπονητικών συνθηκών και τη διαμόρφωση περιβάλλοντος που θα φέρει κοντά αθλητές όλων των αγωνιστικών επιπέδων».

Το καμπ ξεκίνησε από την Παρασκευή 15 Απρίλη και θα διαρκέσει μια εβδομάδα (ως 22/4). Ο ΣΕΓΑΣ τονίζει χαρακτηριστικά ότι ….  «Οι αθλητές και αθλήτριες των αλμάτων θα αποκομίσουν πολύτιμες εικόνες και εμπειρίες, από τις κοινές προπονήσεις με τον "χρυσό" ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή του μήκους, Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος είναι ήδη στην πόλη...  υπάρχουν κοινές προπονήσεις, αλλά και συναντήσεις των τεχνικών με τον συντονιστή αλμάτων Γιώργο Πομάσκι. Στο καμπ αλμάτων συμμετέχουν περίπου 40 αθλητές και αθλήτριες των αλμάτων, από πολλές περιοχές της χώρας».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια