Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο δρόμος ανόδου των 28 ημερών για τον Αστέρα Πετριτή

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ - ΜΠΑΡΑΖ
27 Απριλίου 2022 / 19:32
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Αστέρας Πετριτή μετά από 6 χρόνια έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στην Γ΄ Εθνική αν καταφέρει στους αγώνες μπαράζ που θα πάρει μέρος να βρεθεί στις τρεις πρώτες θέσεις.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Αστέρας Πετριτή μετά από 6 χρόνια έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στην Γ΄ Εθνική αν καταφέρει στους αγώνες μπαράζ που θα πάρει μέρος να βρεθεί στις τρεις πρώτες θέσεις.

Η «ομάδα του λιμανιού» πέτυχε τον πρώτο στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, αφού τα τελευταία χρόνια πάντα έβγαινε 2ος και έμενε απ΄ έξω, όμως έχει ακόμη αρκετά να κάνει για να πετύχει την άνοδο. Πρέπει μέσα σε 28 ημέρες (από 8 Μάη ως 5 Ιούνη) να δώσει 6 αγώνες με πρωταθλήτριες ομάδες άλλων Ενώσεων και να βρεθεί στο τέλος στις πρώτες τρεις θέσεις για να κερδίσει το εισιτήριο.   

Η ΕΠΟ με γεωγραφικά κριτήρια κατήρτισε τον 3ο Όμιλο που θα είναι ο Αστέρας με πρωταθλήτριες ομάδες της Β.Δ. Ελλάδας (Αιτ/ναι και Ηπείρου) και την πρωταθλήτρια Καστοριάς. Επτά συνολικά ομάδες που είναι: ΕΠΣ Καστοριάς: Καστοριά, ΕΠΣ Ηπείρου: Θύελλα Κατσικά, ΕΠΣ Άρτας: ΑΕ Ξηροβουνίου, ΕΠΣ Θεσπρωτίας: ΑΕ Ν. Σελεύκειας, ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας: Απόλλων Πάργας

ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας: Αναγέννηση Στάνου, ΕΠΣ Κέρκυρας: Αστέρας Πετριτή.

Όλες οι ομάδες θα παίξουν με όλους τρία ματς εντός έδρας και τρία εκτός έδρας, έχει γίνει κλήρωση και το άσχημο είναι πως τα τρία από τα τέσσερα πρώτα ματς η ομάδα του Πετριτή θα τα δώσει εκτός έδρας. Αναλυτικά:

 

Το πρόγραμμα

Κυριακή 8 Μάη 2022 (1η αγων.)

ΑΕ Ξηροβουνίου - Αναγέννηση Στάνου

Καστοριά - Αστέρας Πετριτή

ΑΟ Ν. Σελεύκειας – Θύελλα Κατσικά

Ρεπό ο Απόλλων Πάργας

 

Τετάρτη 11 Μάη 2022 (2η αγων.)

Θύελλα Κατσικάς-ΑΕ Ξηροβουνίου

Αστέρας Πετριτή - ΑΕ Νέας Σελεύκειας

Απόλλων Πάργας-Καστοριά 1980

Ρεπό: Αναγέννηση Στάνου

 

Κυριακή 15 Μάη 2022  (3η αγων.)

ΑΕ Νέας Σελεύκειας-Καστοριά 1980

Αναγέννηση Στάνου - Αστέρας Πετριτή

Απόλλων Πάργας-ΑΕ Ξηροβουνίου

Ρεπό: Θύελλα Κατσικάς

 

Κυριακή 22 Μάη 2022  (4η αγων.)

ΑΕ Ξηροβουνίου - Αστέρας Πετριτή

Θύελλα Κατσικάς-Απόλλων Πάργας

ΑΕ Νέας Σελεύκειας-Αναγέννηση Στάνου

Ρεπό: Καστοριά 1980

 

Τετάρτη 25  Μάη 2022 (5η αγων.)

ΑΕ Ξηροβουνίου-ΑΕ Νέας Σελεύκειας

Καστοριά 1980-Θύελλα Κατσικάς

Αναγέννηση Στάνου - Απόλλων Πάργας

Ρεπό: Αστέρας Πετριτή

 

Κυριακή 29 Μάη 2022 (1η αγων.)

Αναγέννηση Στάνου-Καστοριά 1980

Απόλλων Πάργας-ΑΕ Νέας Σελεύκειας

Αστέρας Πετριτή - Θύελλα Κατσικάς

Ρεπό: ΑΕ Ξηροβουνίου

 

Κυριακή 5 Ιούνη 2022 (7η αγων.)

Αστέρας Πετριτή - Απόλλων Πάργας

Θύελλα Κατσικάς-Αναγέννηση Στάνου

Καστοριά 1980-ΑΕ Ξηροβουνίου

Ρεπό: ΑΕ Νέας Σελεύκειας
 

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η Γ΄ Εθνική της νέας περιόδου (2022-23) θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική, θα έχει μόνο 4 ομίλους των 18 ομάδων και οι αποστάσεις θα είναι πλέον αρκετά μεγάλες. Θα είναι μια κατηγορία για τους οικονομικά δυνατούς, αφού το κόστος συμμετοχής μπορεί αν είναι και πάνω από 200.000€. Το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο θα έχει μια εκπρόσωπο ήδη που είναι η ΑΕ Λευκίμμης, όμως η αίσθησή μας είναι πως και ο Αστέρας Πετριτή θα παίξει στην ίδια κατηγορία τη νέα σεζόν, με τις δυο ομάδες λογικά να έχουν κοινή έδρα, το Δημοτικό γήπεδο Λευκίμμης.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια