Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το 5ο Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου Μωραΐτικων

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ – ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
15 Ιουνίου 2022 / 16:43
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από δυο χρόνια διακοπής λόγω covid, μια ξεχωριστή διοργάνωση το διεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά Μωραΐτικων επέστρεψε.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από δυο χρόνια διακοπής λόγω covid, μια ξεχωριστή διοργάνωση το διεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά Μωραΐτικων επέστρεψε. Για 5η φορά ο Αστέρας διοργανώνει ένα τουρνουά στο οποίο παίρνει μέρος η ομάδα Hammarby από την Σκανδιναβία με  διπλή μάλιστα εκπροσώπηση.

Το φετινό τουρνουά με την επωνυμία 5th Moraitika I.S.T. 2022 (International Soccer Tournament) αφορά ομάδες Ακαδημιών ηλικίας Κ-14 και θα γίνεται στο γήπεδο του Αγίου Ματθαίου από 15 ως & 17 Ιουνίου. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία της εταιρίας «Sports Busters» και αποτελεί συνέχεια της οργανωμένης και μεθοδικής προσπάθειας των τελευταίων ετών στο χώρο των Ακαδημιών. Μια πρωτοβουλία που έχει πλέον ριζώσει και έχει γίνει θεσμός στην Νότια Κέρκυρα.

Στο φετινό Διεθνές τουρνουά συμμετέχουν οι ομάδες: Hammarby 1  & Hammarby 2, Ο.Φ.Α.Μ, Όλυμπος, Ακαδημία Σφακιανάκης  και Αστέρας Μωραΐτίκων. Να σημειώσουμε ότι φιλοξενείται από το εξωτερικό, για πέμπτη χρονιά, η ομάδα της Hammarby IF – μια παραδοσιακά μεγάλη σχολής Ακαδημιών της Σκανδιναβίας.

Το απόγευμα της Τετάρτης σύμφωνα με το πρόγραμμα περιελάμβανε δυο ματς:

17.00 Hammarby 1 – Αστέρας (Α όμιλος)

18.00 Hammarby 2 – Όλυμπος (Β΄ όμιλος)

την Πέμπτη 16/6 έχουμε 4 παιγνίδια

17.00 Αστέρας – Όλυμπος (Α όμιλος)

18.00 Σφακιανάκης – ΟΦΑΜ (Β΄ όμιλος)

19.00 Όλυμπος – Hammarby 1 (Α΄ όμιλος)

20.00 ΟΦΑΜ – Hammarby 2 (Β όμιλος)

Τέλος την Παρασκευή  το πρωί θα γίνει στις 10.00 ο μικρός τελικός για 3η και 4η θέση ανάμεσα στις ομάδες που πήραν τη 2η θέση στον όμιλό τους, ενώ οι πρώτες θα παίξουν στις 11.00 στον τελικό για την 1η θέση.

Είναι μια εκδήλωση που μπορεί αν μεγαλώσει και ίσως και 1,2 ομάδες από το εξωτερικό να μπορούν να έλθουν στο νησί, την επόμενη χρονιά, σίγουρα όμως η πρωτοβουλία του Αστέρα Μωραΐτικων είναι αξιέπαινη, πέραν της αθλητικής και κοινωνικής αξίας που έχει ένα τέτοιο τουρνουά, το «τουριστικό νησί» μας έχει ανάγκη και να διαφημίζεται διεθνώς μέσω και του αθλητισμού.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια