Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κ. Σκολαρίκης: Συνεργαστείτε για το καλό των παιδιών μας

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
14 Ιουλίου 2022 / 16:12
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Κώστας Σκολαρίκης, ο εμβληματικός αρχηγός της Βολίδας, είναι ένας ποδοσφαιριστής υπόδειγμα ήθους και αγωνιστικότητας με τριάντα χρόνια μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αφού αποσύρθηκε στα 45 του χρόνια.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Κώστας Σκολαρίκης, ο εμβληματικός αρχηγός της Βολίδας, είναι ένας ποδοσφαιριστής υπόδειγμα ήθους και αγωνιστικότητας  με τριάντα χρόνια μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αφού αποσύρθηκε στα 45 του χρόνια. Την κιτρινόμαυρη φανέλα την τίμησε, γνώρισε μεγάλες δόξες με αυτήν, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος το 2009 στο Μεσολόγγι, όταν νίκησε με 4-3 τον Ασπρόπυργο. Βλέπει τα τελευταία χρόνια την ομάδα να μαραζώνει, πέρσι μάλιστα δεν πήρε μέρος στο πρωτάθλημα, αλλά θα επανέλθει εφέτος.

Αυτό όμως που καίει τον ίδιο, αλλά και την ομάδα είναι το γήπεδο, αφού ναι μεν η Βολίδα παρ΄ ότι έχει δικό της στην Κάτω Γαρούνα, είχε μετακομίσει σε αυτό των Καστελλάνων Μέσης, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχει ούτε για προπόνηση. Βλέπαμε κατά καιρούς τον Κώστα να ανεβάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες παίζοντας στο δρόμο, στην άσφαλτο με τα παιδιά του χωριού, λογικό αφού ήταν ακατάλληλο το γήπεδο.

Όμως η αγάπη του για το ποδόσφαιρο, για τα παιδιά του χωριού που θέλουν «να κλωτσήσουν τη μπάλα» το ώθησε μαζί με κάποιους γονείς να βρουν τρόπο ώστε στο ξερό γήπεδο της Κ. Γαρούνας να γίνει ένας καθαρισμός και να πάνε εκεί τα παιδιά να παίξουν. Είναι λύση αυτό; Όχι βέβαια το 2022, αλλά κάτι έπρεπε να γίνει, μια αρχή για να καταλάβουν όλοι ότι εκεί στη περιοχή, δυο γήπεδα είναι ακατάλληλα και μόνο υποσχέσεις  ακούνε όσοι θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Μην ξεχνάμε ότι και το γήπεδο των Καστελλάνων, μόνιμα ήταν εγκαταλελειμμένο και  χάρις στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των μελών της διοίκησης της Βολίδας, που το καθάριζαν το πότιζαν, το έβαφαν, λειτουργούσε.

Ο Κώστας ο οποίος αγαπάει το ποδόσφαιρο και θέλει να δει και τα δικά του παιδιά, όπως και του χωριού, πήρε την πρωτοβουλία, αλλά παράλληλα εκπέμπει φωνή αγωνίας για την όλη κατάσταση, έχει απόλυτο δίκιο και πρέπει κάποιοι να τον ακούσουν. Και ο Κώστας είναι ένας από τους πολλούς στο νησί, που μιλάει για εγκαταστάσεις. Μην ξεχνάμε τι έχει γίνει με το γήπεδο του Κρόνου Αργυράδων, του Αγ. Νικολάου, της Κορακιάνας, του Σπαρτύλα, του Αγ. Μάρκου, του Κοντοκαλιού, της Αχαράβης.

 

Η ανάρτηση του Κ. Σκολαρίκη:

«Δεν θα πω πολλά… είναι κρίμα το γήπεδο μας να είναι σε αυτή την κατάσταση…  είναι κρίμα τέτοια ομάδα με τέτοια Ιστορία στο Κερκυραϊκό ποδόσφαιρο και όχι μόνο να μην έχει ένα γήπεδο για να παίξουν τα παιδιά μας.

Πρέπει οι αρμόδιοι να αφήσουν το εγώ, το έκανα αυτό έκανα το άλλο και να κοιτάξουν το εμείς,  γιατί όλοι μαζί, με τη τοπική αυτοδιοίκηση, τη αθλητική ομάδα μπορούμε να κάνουμε πολλά. Αφήστε τους εγωισμούς και συνεργαστείτε για το καλό του χωριού μας αλλά πάνω από όλα για το καλό των παιδιών μας.

Ευχαριστώ πάλι τους γονείς που μου εμπιστεύονται τα παιδιά τους και ευχαριστώ κάποιους ανθρώπους που καθάρισαν το γήπεδο. Αλλά, δεν μπορεί το γήπεδο να είναι σε αυτή την κατάσταση όπως πριν 30 χρόνια που έπαιζα εγώ, είναι κρίμα».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια