Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ονειρευόμαστε ομάδα με νεαρούς παίκτες της περιοχής μας

ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
15 Ιουλίου 2022 / 15:24
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Νότια Κέρκυρα και ιδιαίτερα η Λευκίμμη πάντα έβγαζε πληθώρα αξιόλογων ποδοσφαιριστών και έχει πετύχει πολλές διακρίσεις στο παρελθόν με «δικά της» παιδιά.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Νότια Κέρκυρα και ιδιαίτερα η Λευκίμμη πάντα  έβγαζε πληθώρα αξιόλογων ποδοσφαιριστών και έχει πετύχει πολλές διακρίσεις στο παρελθόν με «δικά της» παιδιά. Τότε που οι Ακαδημίες δεν είχαν πάρει την έκταση τη σημερινή, που τα χωμάτινα γήπεδα δεν ήταν πολλά και οι προπονήσεις δεν είχαν ανθρώπους με τη σημερινή κατάρτιση σε όλα τα επίπεδα (φυσική κατάσταση, τεχνική, αγωνιστική πειθαρχία κλπ).

Η ΑΕ Λευκίμμης η ομάδα η οποία είναι το σύμβολο της περιοχής με 71 χρόνια παρουσίας στο ποδόσφαιρο, την τελευταία πενταετία έχει πετύχει κάτι πολύ σημαντικό, έχει κάνει την καλύτερη πορεία της ως σήμερα. Συνεχόμενη συμμετοχή στην Γ΄ Εθνική και μάλιστα με πολύ καλές εμφανίσεις και πλασαρίσματα, ενώ έχει διεκδικήσει ακόμη και την άνοδο.

Σε αυτή την πορεία, οι άνθρωποι της ομάδας χρειάστηκαν κάθε χρόνο να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να φέρουν καλούς ποδοσφαιριστές στη Λευκίμμη, εκτός Κέρκυρας, αφού δεν υπήρχαν στη Νότια Κέρκυρα ίδιας αξίας για να την στελεχώσουν.

Όμως υπάρχει και η θέληση και ο σχεδιασμός από τη βάση να κτιστεί μια νέα ΑΕΛ, έστω και αν χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα πάνω από πέντε χρόνια, αφού το βάρος πέφτει στην Ακαδημία, με απώτερο σκοπό παιδιά της περιοχής να πλαισιώνουν  την ομάδα. Και είναι η σωστότερη κίνηση, θα βοηθήσει σε όλους τους τομείς την ομάδα, όχι μόνο οικονομικά, που μπορεί να φέρνει παίκτες εκτός Κέρκυρας, αλλά σε μειωμένο βαθμό πλέον. Το βάρος πέφτει στις Ακαδημίες και η περιοχή έχει πολύ νεολαία να τις στελεχώσει. Μάλιστα η συμφωνία συνεργασίας με τον ΑΟ Κάβος είναι προς την σωστή κατεύθυνση και η συνεργασία με τις δυο ακόμα ομάδες της περιοχής (Κεραυνός Δραγωτινών και Ποσειδώνας Βιταλάδων) μόνο οφέλη μπορεί να φέρει στο ποδόσφαιρο της περιοχής.

Η Ακαδημία της ΑΕΛ έχει το δικό της κώδικα και αναφέρεται σε αξίες για τις οποίες θα παλέψουν τα παιδιά που θα την πλαισιώσουν, με μια εξαιρετική ανακοίνωση που αναφέρει:    

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ!

ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ- Μια ομάδα με νεαρούς παίκτες της περιοχής μας που θα εκπροσωπεί με τιμή τον Σύλλογό μας εντός και εκτός γηπέδου

ΑΓΑΠΑΜΕ - "Ο μόνος τρόπος να κάνεις σπουδαία δουλειά είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις" - Steve Jobs

Είμαστε παθιασμένοι με ό,τι κάνουμε, εμπνέουμε, βάζουμε πάντα τα δυνατά μας.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ - Η δημιουργία είναι κάτι που μας κάνει να νιώθουμε ζωντανοί, αναζητώντας πάντα καινοτόμες ιδέες.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ - "Η επιτυχία εξαρτάται από την προσπάθεια" Σοφοκλής

Δεν υπάρχει επιτυχία χωρίς σημαντική προσπάθεια και θυσίες εδώ και τώρα.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ - Παρέχουμε υποστήριξη στα παιδιά προκειμένου να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους, να κοινωνικοποιηθούν και να ζήσουν τη ζωή τους στο έπακρο

ΝΙΚΑΜΕ - Η τελική νίκη προέρχεται από πράγματα που εξασκούνται και κατακτώνται σε κάθε προπόνηση, κάθε μέρα!


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια