Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θα καταρρεύσει το οικοδόμημα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

ΕΠΟ
01 Αυγούστου 2022 / 16:59
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Σε πρόσφατο σχόλιό μας αναφέραμε τις απίστευτα υψηλές τιμές που έβαλε η ΕΠΟ στα δελτία των ποδοσφαιριστών, στα παράβολα κλπ και ότι η Ομοσπονδία θέλει να καρπωθεί το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων.

ΑΘΗΝΑ. Σε πρόσφατο σχόλιό μας αναφέραμε τις απίστευτα υψηλές τιμές που έβαλε η ΕΠΟ στα δελτία των ποδοσφαιριστών, στα παράβολα κλπ και ότι η Ομοσπονδία θέλει να καρπωθεί το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων. Εδώ πάει γάντι η λαϊκή ρήση «Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και τοπ βόδι». Και αυτό αφού η ΕΠΟ όχι μόνο δεν πρόκειται να δώσει ούτε ευρώ (ως οφείλει) στις Ενώσεις, αλλά θα τους πάρει και τουλάχιστον τα μισά έσοδα από τα σωματεία τους, με τα οποία οργανώνουν τα πρωταθλήματα. Μπορεί και τα κάνει, γιατί κάτι ανακοινώσεις και κάτι διαμαρτυρίες ακούγονται για τα μάτια και τα αυτιά του κόσμου και στις Γ.Σ. της ΕΠΟ όλοι είναι «yes men» και υπερψηφίζουν ότι τους πασάρει  η ΕΕ της Ομοσπονδίας. Γιατί το κάνουν και γιατί δεν αντιστέκονται, είναι ένα λεπτό σημείο που μπορεί σε κάποιο άλλο άρθρο να το αναλύσουμε.

Η ΕΠΣ Μακεδονίας (αριθμεί 200 σωματεία) βγήκε να φωνάξει για την πολιτική της Ομοσπονδίας με το θέμα των χρημάτων από τα παράβολα και τα δελτία, αλλά και αυτή δεν μας πείθει πλέον ότι οι φωνές της και οι δίκαιες αντιρρήσεις της θα μετουσιωθούν σε αρνητική ψήφο όταν θα έλθει η ώρα. Γιατί;;;; Ξέρουν αυτοί.   

Έστειλε την επιστολή η ΕΠΣΜ στον πρόεδρο κ. Μπαλτάκο και στην Ε.Ε./ΕΠΟ  και μιλάει ότι «….αυτή η απόφαση σημαίνει ουσιαστικά «οικονομικό στραγγαλισμό των ΕΠΣ» μειώνει δραματικά τα έσοδά τους που ήταν κινητήριος μοχλός τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης αναφέρει ότι είτε λόγω του νόμου Αυγενάκη, είτε λόγω των οικονομικών δυσκολιών μειώνονται συνεχώς τα σωματεία και αυτό σημαίνει και μείωση εσόδων».

Η ΕΠΣΜ προτείνει… «να παίρνουν οι Ενώσεις το 80% και η ΕΠΟ το 20% προκειμένου  να διευκολυνθούν οι Ενώσεις στο έργο τους και να μην καταρρεύσει το οικοδόμημα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου».

Ακόμη υπενθύμισε στην ΕΠΟ ότι… «στη Γ.Σ. της 1/6/2022, σε ερώτημα που τέθηκε, επικαλεστήκανε τον κωδικό  RF πληρωμής, αλλά μας καθησυχάσατε ότι οι ΕΠΣ δεν θα έχουν καμιά επιβάρυνση, κάτι που δυστυχώς δεν επιβεβαιώνεται με την απόφασή σας».   

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2022 έχει Γ.Σ. η ΕΠΟ στην Ξάνθη και εκεί θα παρευρεθούν όλες οι Ενώσεις, που έχουν φοβερές αντιρρήσεις για τον τρόπο που τους «παίρνει τα έσοδα» η Ομοσπονδία. Να δούμε εκεί όχι απλά τι θα αποφασίσουν, αλλά όλες αυτές που και ενυπόγραφα έχουν αντιρρήσεις, αν ψηφίσουν αρνητικά τις προτάσεις της ΕΠΟ, ή αν για μια ακόμη φορά το «yes men» θα επικρατήσει. Αν δεν σηκώσουν ανάστημα και τώρα με τον  οικονομικό στραγγαλισμό από την απόφαση της ΕΠΟ σχετικά με την κατανομή των παραβόλων από τις μετεγγραφές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, τότε είναι άξιοι της μοίρας τους.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια