Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση ΕΠΣΚ με δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
07 Σεπτεμβρίου 2022 / 15:20
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα προβλήματα των Δημοτικών γηπέδων του νησιού είναι πολλά και λίγο πριν την έναρξη των επίσημων αγώνων (Κύπελλο, Πρωτάθλημα) της ΕΠΣΚ είχαμε μια συνάντηση-σύσκεψη στη Νότια Κέρκυρα παρουσία της Ένωσης και του Δημάρχου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα προβλήματα των Δημοτικών γηπέδων του νησιού είναι πολλά και λίγο πριν την έναρξη των επίσημων αγώνων (Κύπελλο, Πρωτάθλημα) της ΕΠΣΚ είχαμε μια συνάντηση-σύσκεψη στη Νότια Κέρκυρα παρουσία της Ένωσης και του Δημάρχου. Το να αναφέρεις και να συζητάς τα προβλήματα και να περιμένεις άμεσες λύσεις, στην Κέρκυρα είναι παρακινδυνευμένο, γιατί υποσχέσεις, σχεδιασμοί, χρήματα στα «χαρτιά» υπάρχουν, αλλά σε ότι αφορά τα έργα πάσχουμε πολύ. Όλα τα Δημοτικά γήπεδα ανήκουν στον ΣΥΠΑΠ, εκεί ο Δήμαρχος απευθύνεται και περιμένει τι θα αποφασιστεί, ενώ αν δεν έχει πληρώσει ο Δήμος τη χρονιά που πέρασε, τα χαρτιά μένουν στο ράφι και τίποτε δεν γίνεται.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ ενημέρωσε τον Δήμαρχο και την αντιπροσωπεία του Δήμου Νότιας Κέρκυρας για τα γήπεδα Αγ. Νικολάου, Πετριτή, Αγ. Ματθαίου και Λευκίμμης και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και πότε. Μην ξεχνάμε ότι πριν λίγες μέρες με απειλητικό ύφος φίλοι της ΑΕΛ, ζήτησαν άμεσες παρεμβάσεις στο γήπεδο της Λευκίμμης από τον Δήμαρχο, αφού είναι απόλυτα αναγκαίες. Θα σταθούμε στο γήπεδο Πετριτή που στα χαρτιά ήταν να γίνει μια εξέδρα, αλλά τίποτα δεν προχώρησε με αποτέλεσμα η ομάδα στη Γ΄ Εθνική να μετακομίσει 35 χιλιόμετρα πιο μακριά για να δώσει τους αγώνες, αν και είναι ένα έργο που «έχει χρηματοδοτηθεί», αλλά….  

Η Ένωση ενημέρωσε για τη σύσκεψη και θα δούμε αν και πότε γίνει κάτι.

 

Το δελτίο τύπου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 6.9.2022 σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας κου Λέσση Κωσταντίνου.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν εκτός από τον κο. Δήμαρχο, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Κέρκυρας κος Βλαχόπουλος Ιωάννης, ο Πρόεδρος της ομάδας ΑΠΣ Κεραυνού Αγίου Νικολάου κος Καλούδης Βασίλειος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου κος Λέσσης Νικόλαος, ο νομικός σύμβουλος του Κεραυνού Αγ. Νικολάου Δικηγόρος κος Ρέβης Νικόλαος και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κος Πλασκασοβίτης Κωνσταντίνος, όπου ουσιαστικά «χρεώθηκε» και τον φάκελο της μελέτης του γηπέδου του Αγίου Νικολάου.

Κυρίαρχο θέμα της σύσκεψης ήταν το γήπεδο του Αγίου Νικολάου.

Ο κος Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι όντως χάθηκε πολύτιμος χρόνος 14 και πλέον μηνών.

Κατόπιν όλων όσων προηγήθηκαν, μας ανακοίνωσε ότι το θέμα πέρασε χθες από την οικονομική Επιτροπή, όπου εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης του διαγωνισμού.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδικασία συμβασιοποίησης του έργου και σύμφωνα με την δέσμευση του Δημάρχου, τον Δεκέμβριο «θα μπούνε οι μπουλντόζες» όπως χαρακτηριστικά μας είπε.

Παραδώσαμε στον κο Δήμαρχο έγγραφα των ομάδων ΑΠΣ ΑΝ.ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ, ΟΦΑΜ και ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ που πιστοποιούν την δραματική κατάσταση των γηπεδικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν και δεσμεύτηκε ότι θα παραδώσει στον ΣΥΠΑΠ τα προβλήματα των γηπέδων αυτών.

Ενημερώσαμε επίσης τον κο Δήμαρχο για την καθυστέρηση της κατασκευής της κερκίδας του Δημοτικού Γηπέδου Πετριτή.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια