Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αστέρας Πετριτή πήρε και το Σούπερ Καπ, 4-0 τον Θιναλιακό

ΕΠΣΚ – ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ
19 Σεπτεμβρίου 2022 / 15:19
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Αστέρας Πετριτή είναι ο νικητής του φετινού Σούπερ Καπ αφού νίκησε στον γήπεδο του Ολύμπου τον Θιναλιακό με 4-0 και πήρε και τους τρεις τίτλους της χρονιάς.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Αστέρας Πετριτή είναι ο νικητής του φετινού Σούπερ Καπ αφού νίκησε στον γήπεδο του Ολύμπου τον Θιναλιακό με 4-0 και πήρε και τους τρεις τίτλους της χρονιάς. Ήταν ένα ματς το απόγευμα τη Κυριακής που όλα τα έσοδα πάνε στο Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΠΣΚ.

Όλες τις εισπράξεις του τελικού η Ένωση αποφάσισε να τα διαθέσει για την ενίσχυση του «Κωνσταντίνου» του γιου του προπονητή Γ. Τσικρικώνη, που δίνει τη δική του μάχη στην Αθήνα, κόντρα στην επάρατο. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό από τον αγώνα και το αποτέλεσμα, δηλαδή η ανθρωπιά και η στήριξη σε κάποιο συνάνθρωπό μας, δείχνοντας την αλληλεγγύη μας.

Πριν από το ματς ο Αστέρας ήταν το φαβορί, όχι απλά γιατί θα παίξει μια κατηγορία παραπάνω, αλλά γιατί έχει τουλάχιστον ένα μήνα προετοιμασίας παραπάνω, έχει ήδη αγωνιστεί για το κύπελλο Ελλάδος (νίκη στα Γιάννενα), σε αντίθεση με τον Θιναλιακό που είναι στο στάδιο της προετοιμασίας, είχε ελλείψεις και δεν έχει συμπληρώσει το ρόστερ του, ενώ και το προηγούμενο βράδυ ήταν η ομάδα στο γάμο του αρχηγού Χρήστου Αρμένη.

Από το ξεκίνημα η ομάδα του Λιμανιού έδειξε τις προθέσεις της, πιο επιθετική, πιο γρήγορη, με καλή κυκλοφορία της μπάλας πίεσε, με τον Θιναλιακό να προσέχει την άμυνά του και να προσπαθεί στη κόντρα να κάνει τη ζημιά, αλλά το 0-0 να μένει.    

Ο Θιναλιακός άντεξε 73΄λεπτά, αλλά όταν δέχθηκε το πρώτο γκολ «κατέρρευσε» κυριολεκτικά  και μέσα σε 15 λεπτά δέχθηκε τέσσερα και έχασε απόλυτα δίκαια από την καλύτερή του ομάδα του Πετριτή.

Με πλασέ μέσα από την περιοχή είχαμε τα τέσσερα τέρματα, με τον Θηραίο να πετυχαίνει δυο στο 73΄και στο 85΄, ο Τσιάβος στο 80΄ είχε κάνει το 2-0, ενώ το σκορ έκλεισε στο 87΄ ο Σούκερας.

Αρκετός ο κόσμος στην εξέδρα του γηπέδου του Ολύμπου, παρά το ότι είμαστε ακόμη στην τουριστική σεζόν, τίμησαν το θεσμό και ενίσχυσαν με τη δική τους μικρή οικονομική συμβολή το Ταμείο αλληλεγγύης.   

Διαιτητές: Γιούργας, Μιχαλάς, Σατκλίφ

Θιναλιακός: Καλούδης, Πάκος, Πολύζος, Αρμένης, Αγόρας, Τσιριγώτης Σπ., Κωστελέτος, Μπουρτουζιάν, Κροκίδης, Λόκα, Μπάρκας (έπαιξαν και οι Τσιριγώτης Στ., Φούκης, Σαλβάνος, Κουρσάρης).

Αστέρας Πετριτή: Πισιάνης, Καλησπεράτης, Κορακιανίτης, Γραικός, Πούλος, Άλαν, Γαρδικιώτης, Κασίδης, Ινκόρ, Σούκερας, Θηραίος (έπαιξαν και οι Γεωργοπάλης Χρ., Τσιάβος, Σκολαρίκης, Τουρσίδης, Λέσσης Γ.).

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια