Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι διακρίσεις και η αναγνώριση του Παύλου Σκορδίλη

Κερκυραϊκός Γ.Σ.
15 Δεκεμβρίου 2016 / 16:33
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχουν γραφτεί πολλά για τον προπονητή στίβου του Κερκυραϊκού Παύλο Σκορδίλη, τον άνθρωπο που ανέδειξε αθλητές παγκοσμίου εμβέλειας και παγκοσμίων μεταλλίων

χρυσό ο Φ. Σγούρος στο επί κοντώ, αργυρό η Ρωμαίου, αλλά και δεκάδες άλλους με πάμπολλες διακρίσεις σε Ελλάδα, Βαλκάνια και Ευρώπη, με πρόσφατο το χρυσό στο Πανευρωπαϊκό τον Μονόπωλη. 

Έχει τιμηθεί, έχει βραβευτεί πάρα πολλές φορές, αυτός βέβαια συνεχίζει με το κεφάλι κάτω να δουλεύει και να ετοιμάζει τους επόμενους πρωταθλητές-τριες, στα άλματα (μήκος, τριπλούν, ύψος, επί κοντώ). Ήδη στο χώρο της πρώην ΒΕΛΚΑ στου Βρυώνη, που έχει παραχωρηθεί από την οικογένεια Δαυίδ στον Κερκυραϊκό και το χρησιμοποιεί σαν κλειστό προπονητήριο, δεκάδες παιδιά καθημερινά (και λόγω ψύχους) προετοιμάζονται.

Την περασμένη βδομάδα η βράβευση ήλθε από το Σύλλογο Φίλων Αθλητισμού, αφού ανέδειξαν την Ρωμαίου κορυφαία Ελληνίδα νεάνιδα το 2016 και τίμησαν και τον προπονητη της, ενώ κλήθηκε  να παρευρεθεί σε εκδήλωση σε Χριστουγενιάτικο τουρνουά που διοργανώνει ο ΑΓΣΙ στα Γιάννενα, ο Παύλος Σκορδίλης και ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης για να τιμηθούν, ο προπονητής του αθλητή που κέρδισε το Πανευρωπαϊκό στο μήκος παίδων. Μια ξεχωριστή τιμή για τους Κερκυραίους, αθλητή και προπονητή και αναγνώριση της αξίας τους. Μάλιστα η ανακοίνωση για την βράβευση από τον ΑΓΣΙ καταλήγει…. «Τους ευχαριστούμε πολύ που δέχτηκαν την πρόσκλησή μας και θα δώσουν την δυνατότητα στους μικρούς μας αθλητές να τους συναντήσουν από κοντά και να ζήσουν μαζί τους ένα αξέχαστο απόγευμα στο φετινό Χριστουγεννιάτικο τουρνουά του Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων».

Να σημειώσουμε ότι τον Φλεβάρη ήταν το ξεκίνημα των αγώνων προετοιμασίας του  Π. Μαντζουρογιάννη από την ημερίδα του κλειστού στα Γιάννενα, είχε πετύχει μάλιστα  νέα πανελλήνια επίδοση Παίδων. Αποδείχθηκε γουρλίδικο το κλειστό στα Γιάννενα και η ημερίδα του ΑΓΣΙ,  έδωσε θα λέγαμε φτερά για την πολύ καλή πορεία που είχε στον ανοικτό στίβο όλη τη σεζόν.   
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια