Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τίμησαν στην Αλεξανδρούπολη τον Κ. Τσιλιμπάρη

ΧΑΝΤΜΠΟΛ - ΦΑΙΑΚΑΣ
15 Nov 2022 / 15:40
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Κώστας Τσιλιμπάρης είναι μύθος για το ελληνικό χάντμπολ, αφού ο 43χρονος τερματοφύλακας του Φαίακα, είναι ο αθλητής με τους περισσότερους τίτλους διαχρονικά, έχοντας 24 τρόπαια με 9 διαφορετικές ομάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Κώστας Τσιλιμπάρης είναι μύθος για το ελληνικό χάντμπολ, αφού ο 43χρονος τερματοφύλακας του Φαίακα, είναι ο αθλητής με τους περισσότερους τίτλους διαχρονικά, έχοντας 24 τρόπαια με 9 διαφορετικές ομάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει κατακτήσει 10 πρωταθλήματα, 10 κύπελλα, 2 σούπερ Καπ, 1 Handball Trophy και 1 Ασπίδα με τις ομάδες Δούκας, Αθηναϊκός, Κονβερσάνο, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΑΕΚ, Μπολτσάνο, Φίλιππος, ΙΕΚ ΞΥΝΗ και Ολυμπιακό. Ο Τσιλιμπάρης είχε περισσότερες από 130 συμμετοχές με την εθνική ομάδα. Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς του 2004 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005.

Ξεκίνησε από τον Φαίακα και είχε σαν «δάσκαλό του» στο άθλημα τον Νίκο Πέρρο και επέστρεψε στην ομάδα, όπου παρά τα 43 του χρόνια βοηθάει τα μέγιστα για την επιστροφή στην Handball Premier.

Η παρουσία του στην Αλεξανδρούπολη για το ματς του Φαίακα με τους Κύκλωπες δεν πέρασε απαρατήρητη αφού με πρωτοβουλία της διοίκησης, τιμήθηκε ο Κερκυραίος τερματοφύλακας, για την πολυετή προσφορά του στο ελληνικό χάντμπολ. Είναι μια προσωπικότητα, μια ξεχωριστή παρουσία, με  τεράστια αξία για το άθλημα και αυτό αναγνωρίζεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με τους Θρακιώτες να εκτιμούν την προσφορά του.  

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια