Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

2ο Τουρνουά Φιλίας και Προσφοράς Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Κέρκυρας

Παλαίμαχοι Κέρκυρας
02 Ιανουαρίου 2017 / 11:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχουν κάποιες ομάδες παλαιμάχων που έδιναν 3-4 αγώνες το χρόνο για φιλανθρωπικούς σκοπούς και μαζί την αγάπη και την αλληλεγγύη τους για τους συνανθρώπους μας.

Μάλιστα αρκετές φορές τέτοιοι αγώνες συγκέντρωσαν μεγάλα χρηματικά ποσά που ενίσχυσαν οικογένειες ή άτομα που είχαν απόλυτη ανάγκη.
Υπήρχαν κυρίως οι ομάδες παλαιμάχων του ΑΟ Κέρκυρα, του Ολύμπου και της Λευκίμμης που ξεκίνησαν το εγχείρημα και τα τελευταία τρία χρόνια που οι ομάδες πολλαπλασιάστηκαν, αποφάσισαν να κάνουν πρωτάθλημα παλαιμάχων, κάτω από την ομπρέλα της ΕΠΣΚ την πρώτη χρονιά, αλλά λόγω πολλών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν αποφάσισαν να το διοργανώσουν μόνες τους οι ομάδες.
Πέρσι είχαμε τη συμμετοχή εννέα ομάδων και φέτος φτάσαμε στις 12, δείγμα της δίψας των παλιών άσσων των κερκυραϊκών γηπέδων να φορέσουν ξανά την αθλητική στολή και να επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους.  
Το τουρνουά είναι το 2ο με τίτλο «Φιλίας και προσφοράς» γιατί ανταποκρίνονται τόσο στη φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ παλιών «αντιπάλων  στα γήπεδα», όσο και προσφοράς, αφού κάθε ομάδα παίρνει συγκεκριμένο αριθμό προσκλήσεων τις οποίες πληρώνει στο κοινό ταμείο και τα χρήματα αυτά πηγαίνουν κάθε χρόνο για συγκεκριμένο φιλανθρωπικό σκοπό.
Φέτος το τουρνουά πήρε το όνομα του αξέχαστου Πατριάρχη του Κερκυραϊκού ποδοσφαίρου Άκη Γιούργα, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, ο οποίος με απόφαση του Συλλόγου Παλαιμάχων του ΑΟ Κέρκυρα, ήταν εφ΄ όρου ζωής επίτιμος πρόεδρος της ομάδας. Φυσικά ο Άκης Γιούργας σε όλα αυτά τα τουρνουά ήταν παρών, είτε σαν προπονητής των παλαιμάχων του ΑΟ Κέρκυρα, είτε αργότερα σαν φίλος όλων, αφού σε όλες τις ομάδες μετέχουν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές που κάτω από τις δικές  του προπονητικές οδηγίες έμαθαν ποδόσφαιρο.
Το φετινό τουρνουά ξεκινάει στις 9 Ιανουαρίου και μάλιστα η κλήρωση έβγαλε ένα ιστορικό ζευγάρι αντιμέτωπο στην πρεμιέρα, Όλυμπος - ΑΟ Κέρκυρα, που θα αναμετρηθούν στο γήπεδο Σπ. Βλάσση στο Κανόνι. Από κει και πέρα οι ομάδες που φέτος δήλωσαν συμμετοχή και θα αγωνιστούν είναι η Λευκίμμη, ο ΟΦΑΜ (περσινός νικητής), η Ολυμπιάδα Καρουσάδων, ο Αστέρας Κέρκυρας, ο Άρης Κέρκυρας, ο Κεραυνός Ποταμού, ο Αστέρας Λιαπάδων, οι Φαίακες, η ΜΑΓΙΑ και οι Δικηγόροι Κέρκυρας.
Να σημειωθεί ότι υπάρχει μια συντονιστική επιτροπή από εκπροσώπους των ομάδων για το οργανωτικό κομμάτι και τις διαδικασίες που χρειάζονται, ενώ σε όλους τους αγώνες απαραίτητη είναι η παρουσία γιατρού, καθώς χωρίς αυτόν κανένα παιχνίδι δε θα ξεκινήσει.