Πέμπτη 16.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν κινδυνεύει ο ΚΓΣ, παίζει τη χρονιά ο Λέων

Α ΕΣΚΑΒΔΕ
29 Μαρτίου 2023 / 18:14
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα αποτελέσματα της προτελευταίας αγωνιστικής στον Β΄ Όμιλο της Α ΕΣΚΑΒΔΕ έφεραν τρεις ομάδες (Λέων Κέρκυρας, Μολοσσών, Θρύλος) στο χείλος του υποβιβασμού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα αποτελέσματα της προτελευταίας αγωνιστικής στον Β΄ Όμιλο της Α ΕΣΚΑΒΔΕ έφεραν τρεις ομάδες (Λέων Κέρκυρας, Μολοσσών, Θρύλος) στο χείλος του υποβιβασμού, μια από αυτές θα ακολουθήσει την Αστράκα και την ΓΕ Κέρκυρας στη Β΄ κατηγορία και μια θα οδηγηθεί σε μπαράζ παραμονής με τον 6ο του άλλου Ομίλου, ενώ μια θα συνεχίσει να αγωνίζεται και την επόμενη χρονιά στην κατηγορία η οποία θα είναι ενιαία και όχι σε δυο ομίλους. Θα έχει δηλαδή ομάδες από Αιτωλοακαρνανία, Ήπειρο και Κέρκυρα, Λευκάδα.

Η νίκη του Θρύλου επί του ΚΓΣ μαθηματικά βάζει και την ομάδα της Κέρκυρας σε θέση παραμονής, αλλά ακόμη και αν χάσει από τον Φαίακα και φτάσει στους 23 βαθμούς, σε περίπτωση ισοβαθμίας με ΑΣ Μολοσσών και Θρύλο υπερτερεί των αντιπάλων στη διαφορά πόντων, γιατί θα έχει όπως και οι αντίπαλοι από 2 νίκες και 2 ήττες, αλλά +5 πόντους, ο Θρύλος θα έχει +1 και ο ΑΣ Μολοσσών -6. Αυτό θα γίνει αν ο Λέων Κέρκυρας χάσει από τον Θρύλο Ιωαννίνων και η Νικόπολη από τον ΑΣ Μολοσσών.

Μπορεί στους 23 να έχουμε και άλλη τριπλή ισοβαθμία, ο Λέων Κέρκυρας που παίζει εντός με τον Θρύλο να νικήσει, όπως και ο ΑΣ Μολοσσών και να χάσει ο ΚΓΣ. Στην περίπτωση αυτή οι ομάδες θα έχουν από 2 νίκες και 2 ήττες, ο Λέων +16 πόντους, ο ΚΓΣ -6 και ο ΑΣ Μολοσσών -9.

Οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής για τις 4 ομάδες είναι:
Λέων Κέρκυρας-Θρύλος Ιωαννίνων
ΑΣ Μολοσσών – Νικόπολη
Φαίακας - Κερκυραϊκός

Η νίκη τον Λέοντα τον κρατάει στην κατηγορία, ανεξάρτητα των άλλων αποτελεσμάτων, η ήττα τον στέλνει στη Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. Υπάρχουν και οι ισοβαθμίες στους 23 βαθμούς που αναλύσαμε πιο πάνω και για τον λέοντα, αλλά οι ομάδες του νησιού μας σε οποιαδήποτε ισοβαθμία υπερτερούν.

Τα αποτελέσματα στα μεταξύ τους ματς φέτος:
ΑΣ Μολοσσών – Κερκυραϊκός   87-83
Κερκυραϊκός - ΑΣ Μολοσσών    72-68
Θρύλος – Κερκυραϊκός                 58-65
Κερκυραϊκός – Θρύλος                 71-73
Κερκυραϊκός – Λέων                      69-62
Λέων – Κερκυραϊκός                      73-59
ΑΣ Μολοσσών – Θρύλος              58-66
Θρύλος - ΑΣ Μολοσσών               72-74
Λέων – ΑΣ Μολοσσών                   69-55
ΑΣ Μολοσσών – Λέων                   80-75
Θρύλος – Λέων                                                 53-55
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια