Πέμπτη 16.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Ιόνιος πάει Μεσολόγγι να «σκουπίσει» τον τοπικό Λέοντα

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ
21 Απριλίου 2023 / 17:15
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στον δρόμο για την Γ΄ Εθνική ο Ιόνιος έχει να ξεπεράσει δυο εμπόδια στα μπαράζ της ΕΣΚΑΒΔΕ που έχουν ξεκινήσει.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στον δρόμο για την Γ΄ Εθνική ο Ιόνιος έχει να ξεπεράσει δυο εμπόδια στα μπαράζ της ΕΣΚΑΒΔΕ που έχουν ξεκινήσει. Στο α΄ ματς είναι γνωστό ότι νίκησε εύκολα 104-65 τον Λέοντα Μεσολογγίου και χρειάζεται μια νίκη ακόμη για να βρεθεί στον τελικό, αφού με βάση την προκήρυξη σε αυτή τη φάση περνάει η ομάδα που θα κάνει δυο νίκες.
Με δεδομένη την συντριπτική διαφορά δυναμικότητας της Κερκυραϊκής ομάδας απέναντι σε αυτή του Λέοντα (τερμάτισε 2ος στο άλλο όμιλο της Α΄ΕΣΚΑΒΔΕ), το Σάββατο στις 17:00 στο ΔΑΚ Μεσολογγίου πάει ο Ιόνιος να «σκουπίσει» τη σειρά να κερδίσει και να περάσει στον τελικό.
Αντίπαλος του θα είναι η ομάδα η οποία θα περάσει από το άλλο ζευγάρι, Δόξα Πύρρου Άρτας – Νικόπολης Πρέβεζας, με την ομάδα της Άρτας να έχει μια νίκη και να αντιμετωπίζει την αντίπαλο της εκτός έδρας. Πιθανόν να πάει και σε τρίτο ματς η σειρά αυτή, οπότε θα περιμένει ο Ιόνιος να ολοκληρωθεί για να μάθει την αντίπαλό του. Να σημειώσουμε ότι στη φάση αυτή αν έχουν από μια νίκη οι ομάδες, θα γίνει 3ο ματς στην Άρτα.
Οι δυο ομάδες που θα περάσουν από τα ζευγάρια αυτά, θα αναμετρηθούν μεταξύ τους και η νικήτρια ανεβαίνει στην Γ΄ Εθνική. Για τη σειρά των αγώνων της φάσης αυτής η προκήρυξη αναφέρει… «Οι νικήτριες ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους στις δυο (2) νίκες για την ανάδειξη της Πρωταθλήτριας ΕΣΚΑΒΔΕ. Ο 1ος αγώνας θα γίνει με κλήρωση στην έδρα μιας εκ των δυο ομάδων, ο 2ος αγώνας στην έδρα της άλλης ομάδας. Αν χρειαστεί 3ος αγώνας θα γίνει σε ουδέτερη έδρα που θα ορίσει η ΕΣΚΑΒΔΕ».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια