Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πάνε για δίμηνη τιμωρία δυο διαιτητές που αγνοούσαν βασικό άρθρο του ΚΑΠ

ΕΠΣΚ
12 Ιανουαρίου 2017 / 18:48
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Γεγονός είναι ότι από τη στιγμή που δεν έχουμε έμπειρους και αξιόλογους διαιτητές σε αριθμό που θα επιθυμούσαμε, υπάρχει έντονος προβληματισμός για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου που είναι πάντα 21 για τα τοπικά πρωταθλήματα, χωρίς να υπολογίζουμε τα παιδικά πρωταθλήματα, προπαιδικά κλπ.

Τα αίτια του συγκεκριμένου αποτελέσματος είναι γνωστά λίγο πολύ, με παιδιά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τη συγκεκριμένη περίοδο όπως οι Αρμενιάκος Γ., Λέζος Θ., Πρωτοψάλτης Κ., Γιούργας Π., Μοναστηριώτης Β., Μάρτης Δ., Τ. Κορίκης κλπ, που λόγω της διαφορετικής φιλοσοφίας με την Ένωση απέχουν. Ή ακόμα και να έβγαιναν τα τελευταία 2-3 χρόνια περισσότεροι και ικανότεροι διαιτητές, αλλά υπάρχει μια διαφορετική φιλοσοφία του Συνδέσμου με την διοργανώτρια, πράγμα που φέρνει αρκετά πίσω (κατά τη δική μας άποψη την διαιτησία). Το να έχουμε αξιολογημένους διαιτητές σε Σούπερ Λίγκα, Β΄ και Γ΄ Εθνική, δεν λέει τίποτε περισσότερο από το ότι μπορεί να έχουμε ικανούς που φτάνουν ψηλά. Αλλά είναι λίγοι και ούτε θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει διπλάσιος αριθμός αξιολογημένων.   Απλά τονίζουμε ότι καλύτερη εκπαίδευση, καλύτερες συνθήκες βελτίωσης των πολλών νεαρών διαιτητών που υπάρχουν, θα έλυνε πολλά προβλήματα στην διαδικασία ορισμού για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα όταν ορίζονται από την ΕΠΟ Κερκυραίοι διαιτητές στις μεγάλες κατηγορίες. 
Παράδειγμα αυτή την εβδομάδα εκτός του Ν. Πουλημά που ορίστηκε την Πέμπτη στο ματς κυπέλλου Παναθηναϊκού - Κισσαμικού, την Κυριακή ορίστηκαν σε ματς της Γ΄ Εθνικής δυο τριάδες κερκυραίων, στον αγώνα Εθνικού Φιλιππιάδα-Διαγόρα Σεβαστής ο Σπ. Κολυτάς με βοηθούς τους Ξηρομερίτη, Μιχαλά και στον αγώνα Αμβρακίας-ΑΕ Ιστιαίας ο Κ. Τόμπρος με βοηθούς τους Βλάσση και Μίχο. Η έλλειψη αυτών προβληματίζει την ΕΔ που όσο και να θεωρεί  ότι ξεπερνιέται το πρόβλημα, είναι γεγονός πως δυσκολεύεται στον ορισμό και αυτό θα συνεχίσει, κατά την άποψή μας αν δεν μπορέσουν κάποιοι νέοι διαιτητές να προετοιμαστούν έτσι ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες των τοπικών αγώνων. 
Είναι χαρακτηριστικό αυτού που συμβαίνει ότι στο ματς της Τετάρτης Κρόνου-ΑΕΛ για το κύπελλο, ο ένας βοηθός που θα παίξει και Γ΄ Εθνική την Κυριακή έκανε λάθη στον καταλογισμό του οφσάιντ, μάλιστα ένα πολύ σοβαρό, όταν παίκτης του Κρόνου γύρισε τη μπάλα προς την άμυνά του και αυτός (είναι απίστευτο αλλά ) υπέδειξε οφσάιντ ευτυχώς ο διαιτητής πήρε πάνω του τη φάση και δεν σφύριξε. Άλλο χαρακτηριστικό των προβλημάτων που υπάρχουν είναι πως δυο από τους έξι που πάνε Κυριακή έξω να διευθύνουν αγώνες, πρέπει με βάση τον ΚΑΠ να τιμωρηθούν τουλάχιστον για δυο μήνες, επειδή δεν γνώριζαν τη διάταξη του ΚΑΠ που αναφέρει για την ηλικία που έχει ένας ποδοσφαιριστής νεαρός για να παίξει σε ανδρική ομάδα, ή έκαναν πλημμελή έλεγχο στα δελτία, με αποτέλεσμα να χάσουν τα παιγνίδια και να μηδενιστούν ΑΟ Παξοί (διαιτητής Κ. Τόμπρος) και Κεραυνός Δραγωτινών (διαιτητής Μίχος) μετά από ενστάσεις των αντιπάλων ΟΦΑΜ και Ολυμπιακού Μαντουκιού αντίστοιχα. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια