Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανίκανη ΕΠΟ & Ελλάδα να διοργανώσουν ένα τελικό κυπέλλου

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
10 Μαΐου 2023 / 16:00
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ μπόρεσε να αλλάξει την κυριαρχία της «φιλοολυμπιακής» που υπήρξε αρκετά χρόνια, ήλθε δε με το σύνθημα ότι θα κάνει εξυγίανση.

ΑΘΗΝΑ. Η σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ μπόρεσε να αλλάξει την κυριαρχία της «φιλοολυμπιακής» που υπήρξε αρκετά χρόνια, ήλθε δε με το σύνθημα ότι θα κάνει εξυγίανση. Είναι μια διοίκηση που πρόσκειται φιλικά στην ΑΕΚ περισσότερο, αλλά και μέρος της στον ΠΑΟΚ, όμως αυτό που έλεγε για εξυγίανση, δεν ξέρω αν το βλέπει κανείς, εγώ προσωπικά δεν το βλέπω. Μια ίδια (στις περισσότερες περιπτώσεις πολύ χειρότερη) κατάσταση με «σπρώξιμο» των δικών μας και «θάψιμο» των αντιπάλων.
Μάλιστα πολλές φορές οι αποφάσεις της είναι σε βάρος του ποδοσφαίρου, σε βάρους του αθλητισμού και του πολιτισμού. Μην ξεχνάμε ότι επί δικής της θητείας (διοίκησης), σε τελικούς κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είχαμε φοβερές συγκρούσεις, ξύλο με καδρόνια, είσοδο στους αγωνιστικούς χώρους των χούλιγκαν των δυο ομάδων και το πέρασαν στο ντούκου, χωρίς τις απαραίτητες τιμωρίες. Τελικούς κυπέλλου που χαρακτηρίστηκαν «της ντροπής». Σε αυτό ευθύνη έχει και το κράτος, που δεν έστειλε (ως όφειλε) αρκετούς στη φυλακή, αλλά τους χαϊδεύει γιατί μετράει μόνο το πολιτικό κόστος και τίποτε άλλο.
Φτάσαμε στο σημείο με την αχαρακτήριστη αυτή ΕΠΟ , υπό την ανοχή του κράτους, να μην μπορεί να γίνει ο φετινός τελικός κυπέλλου, αφού ΔΕΝ βρίσκουν γήπεδο να παίξουν. Ο Δήμαρχος Βόλου και η τοπική αστυνομία, που έζησαν τις καταστροφές από τους χούλιγκαν, δεν συναινούν να γίνει το ματς εκεί με κόσμο, η Λάρισα το ίδιο, ψάχνουν ένα μήνα τώρα και δεν είναι ικανοί να βρουν γήπεδο να γίνει ο τελικός. Ζήτησαν να γίνει στην Κύπρο, και πήραν αρνητική απάντηση και από εκεί, στράφηκαν στα Βαλκάνια και πήραν το ok από Αλβανία και Ρουμανία να γίνει εκεί ο τελικός, όπως και από την Πολωνία. Για γέλια ή για κλάματα αυτή η κατάντια του Ελληνικού ποδοσφαίρου, που τέτοια φαινόμενα δεν έχει ζήσει ποτέ στο παρελθόν.
Οι φιναλίστ (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ), έβαλαν στο τραπέζι ξανά την επιλογή του Πανθεσσαλικού (Βόλος), που βάσει προκήρυξης μπορεί να διεξαχθεί ο τελικός εντός Ελλάδας, αλλά πρέπει να πείσουν τον Δήμαρχο Μπέο, που έχει τις αντιρρήσεις του.
Η δική μας εκτίμηση είναι ότι πρέπει να λυθεί το θέμα δια παντός και όχι μόνο για φέτος. Και για να γίνει αυτό πρέπει ΟΛΟΙ να συμφωνήσουν ότι με τη δυνατότητα που έχουν οι κάμερες να εντοπίζουν τους ταραξίες στα γήπεδα, αυτοί πρέπει να περνάνε από δίκη και να πηγαίνουν στη φυλακή, παράλληλα δε να τους απαγορευτεί δια παντός ακόμη και να πλησιάσουν γήπεδο ημέρα αγώνα. Επιτέλους το φαινόμενο της βίας, ποιους βολεύει και δεν βοηθούν να εξαλειφθεί;
Είναι πολύ σημαντικό για την κοινωνία και τον αθλητισμό και όχι μια κούπα (πρωταθλητή ή κυπελλούχου), που απλά εξυπηρετεί συμφέροντα, να παταχθεί η βία στα γήπεδα. Ίσως το παράδειγμα της Αγγλίας που εξαφάνισε τη βία στα γήπεδα πρέπει να μας γίνει μάθημα. Άλλως θα γελάει όλος ο πλανήτης με αυτό που λέγεται ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Είμαστε στο 2023 και ΔΕΝ είμαστε ικανοί να διεξάγουμε έναν τελικό κυπέλλου στο ποδόσφαιρο.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια