Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κόκκινη κάρτα σε όλα τα ναρκωτικά, το μήνυμα στάλθηκε

ΕΣΥΝ
03 Ιουλίου 2023 / 15:55
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Δεκάδες παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, έπαιξαν χάντμπολ, διασκέδασαν, αλλά κυρίως ενημερώθηκαν για την μάστιγα των ναρκωτικών που πλήττει τους νέους στη χώρα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έγινε το Σάββατο (1/7) το τουρνουά Grass handball στην Κάτω Πλατεία που οργάνωσε το ΕΣΥΝ, σε μια από τις εκδηλώσεις του για ενημέρωση «Κατά των Ναρκωτικών» με βασικό σύνθημα «Κόκκινη κάρτα σε όλα τα ναρκωτικά».

 

Δεκάδες παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, έπαιξαν χάντμπολ, διασκέδασαν, αλλά κυρίως ενημερώθηκαν για την μάστιγα των ναρκωτικών που πλήττει τους νέους στη χώρα. Ο πρόεδρος του ΕΣΥΝ (παράρτημα Κέρκυρας) κ. κ. Ρούσινος, ο αντιπρόεδρος κ. Πέρρος (ψυχή της εκδήλωσης), το Δ.Σ. αλλά και οι γονείς των παιδιών δημιούργησαν μια πολύ όμορφη εκδήλωση και πέρασαν τα σωστά μηνύματα στα παιδιά που βρέθηκαν στο χώρο, ανάμεσά τους και παιδιά που ήλθαν από την Θεσπρωτία από την Ολυμπιακή Ακαδημία της Ηγουμενίτσας.

 

Το τμήμα χάντμπολ του Κερκυραϊκού, στο οποίο συντονιστής είναι ο αντιπρόεδρος του ΕΣΥΝ κ. Νίκος Πέρρος, σε αναφορά του για το γεγονός τονίζει:

 

«Το Χάντμπολ είναι διασκέδαση είναι χαρά... Κόκκινη κάρτα σε ΟΛΑ τα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ»... τέτοια μηνύματα και άλλα πολλά πέρασαν στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το ΕΣΥΝ Κέρκυρας σε συνεργασία με τον ιστορικό Κερκυραϊκό ΓΣ το Σάββατο 1 Ιούλη στην πανέμορφη Κάτω Πλατεία. Παιγνίδια grass Handball, διαγωνισμοί στόχου, ταχύτητας σουτ, πέναλτι, αφιερώσεις στις όμορφες στιγμές και πολλά χειροκροτήματα από γονείς , κηδεμόνες και θαμώνες του Λιστόν.

 

«κορύφωση των εκδηλώσεων όλης της χρονιάς είναι το δεκαήμερο αυτό με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών, 26/6» τονίζει ο κ. Ν. Πέρρος και συνεχίζει «μέσα από τον αθλητισμό τον υγιή, μέσα από τον πολιτισμό, στέλνουμε τα μηνύματα της πρωτογενούς πρόληψης που είναι το ζητούμενο. Και στέλνουμε επίσης μήνυμα σε όσους επιβουλεύονται το δημόσιο στεγνό πρόγραμμα απεξάρτησης ΔΙΑΠΛΟΥΣ ότι θα βρούνε την Κερκυραϊκή κοινωνία μπροστά τους. Μια κοινωνία με σαφή αντιναρκωτικό προσανατολισμό που επέβαλε και την δημιουργία του προγράμματος μέσα από την ΨΚ του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας. Προσωπικές φιλοδοξίες και συμφέροντα δεν πάνε πολύ μακριά.... αποκαλύπτονται σύντομα και περιφρονούνται», ενώ ευχαρίστησε αθλητές αθλήτριες και παράγοντες της Ολυμπιακής Ακαδημίας Ηγουμενίτσας που έλαβαν οργανωμένα μέρος σε αυτήν την εκδήλωση. Σε όλα τα παιδιά απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια, κύπελλα στις ομάδες, με την συνεισφορά της ΠΙΝ - ΠΕ Κέρκυρας, ενώ νερό και χυμοί από την τοπική αλυσίδα DIELLAS, την οποία και ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την χειρονομία της.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια