Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταστρέφονται οι παράγοντες που πρέπει να βάλουν πολλά λεφτά

ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ
07 Ιουλίου 2023 / 16:03
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Πολλά ακούστηκαν και θα ακούγονται για τους προέδρους της ΕΠΟ, αφού είναι τέτοια η κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, που κάποιες δεκαετίες τώρα ελάχιστοι ήταν αυτοί που είχαν προσωπικότητα και δεν λύγισαν στις πιέσεις των ομάδων.

ΑΘΗΝΑ. Πολλά ακούστηκαν και θα ακούγονται για τους προέδρους της ΕΠΟ, αφού είναι τέτοια η κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, που κάποιες δεκαετίες τώρα ελάχιστοι ήταν αυτοί που είχαν προσωπικότητα και δεν λύγισαν στις πιέσεις των ομάδων. Όμως όσα στραβά και να καταλογίσουν στον Βασίλη Γκαγκάτση, ήταν αυτός που επί προεδρίας του η Ελλάδα έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης και άφησε τον κόσμο άφωνο.

Ο Β. Γκαγκάτσης είχε την τύχη, αλλά και την διορατικότητα να εμπιστευτεί τον Ότο Ρεχάγκελ που οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση της κορυφής το 2004, είναι γνώστης του ποδοσφαίρου και παρά τα όσα του καταλογίζουν (σχέση με Ολυμπιακό κλπ), ξέρει πάρα πολύ καλά και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και μιλώντας στο focus 103,6 είπε τα πράγματα όπως έχουν σήμερα και για την Γ΄ Εθνική και για τις ερασιτεχνικές ομάδες οι οποίες μέσα σε 20 χρόνια έχουν μειωθεί σχεδόν κατά 50%. Ιδιαίτερα τόνισε ότι με την φετινή Γ΄ Εθνική, των τεσσάρων Ομίλων και των μακρινών ταξιδιών, στην οποία θα αγωνιστούν Αστέρας Πετριτή και ΑΕ Λευκίμμης, το οικονομικό μπορεί να καταστρέψει τους παράγοντες.

 

Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Γιατί κάνουμε πρωτάθλημα Γ εθνικής με τέσσερις ομίλους και έχουμε κάνει όμορους Νομούς τη Λέσβο με την Αρκαδία, για να βγάλουμε τέσσερις ομίλους; Καταστρέφονται οι παράγοντες που πρέπει να βάλουν πολλά λεφτά και φυσικά απομακρύνονται από το ποδόσφαιρο. Είχαμε τότε 4.000 ερασιτεχνικές ομάδες και τώρα έμειναν λίγο πάνω από 2.000 και θα τα παρατήσουν κι άλλες».

Είναι αλήθειες που τις βιώνουμε και εμείς στο νησί, όπου οι ομάδες μας στην Γ΄ Εθνική, για να σταθούν με αξιοπρέπεια και να κάνουν τα 16 ταξίδια εκτός νησιού, πολλά από τα οποία μακρινά, θα έχουν πολύ περισσότερα έξοδα και εκτιμούμε ότι το κόστος μπορεί να αγγίξει και τις 200.000€ και δεν είναι εύκολο να βρεθούν.

Όσο για τα ερασιτεχνικά σωματεία που παίρνουν μέρος στα πρωταθλήματα, σίγουρα η συμμετοχή 32-33 ομάδων είναι κατά 30% μικρότερη από τις 46-48 που αγωνιζόταν πριν 20 χρόνια.

Το να δώσει η πολιτεία 10-20 χιλιάδες ευρώ στις ομάδες της Γ΄ Εθνικής από τη φορολογία των κερδών του στοιχήματος και 1.500-2000€ στις ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων, είναι σαν μια σταγόνα νερό στη μέση της ερήμου.

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια