Πέμπτη 16.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ορθό το «λευκό» της ΕΠΣΚ στην ΓΣ της ΕΠΟ για Μπαλτάκο

ΓΣ ΕΠΟ
11 Ιουλίου 2023 / 15:46
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η ΕΣΠ Κέρκυρας όμως είχε ψηφίσει λευκό, με τον πρόεδρο κ. Ι. Βλαχόπουλο, σε συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα, εδώ στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ να αιτιολογεί την ψήφο…

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη Γ.Σ . της ΕΠΟ που έγινε στις 30/6/2023 προτάθηκε η μηνιαία αποζημίωση του προέδρου Τ. Μπαλτάκου με το ποσό των 8.000€ και πέρασε με την καθολική σχεδόν θετική ψήφο των Ενώσεων. Η ΕΣΠ Κέρκυρας όμως είχε ψηφίσει λευκό, με τον πρόεδρο κ. Ι. Βλαχόπουλο, σε συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα, εδώ στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ να αιτιολογεί την ψήφο… «είχε συσταθεί πενταμελής επιτροπή για να μελετήσει αποζημίωση στον Πρόεδρο της ΕΠΟ, ήταν η εισήγηση αρνητική γιατί θα είμαστε εκτός νόμου (με διάταξη Αυγενάκη), πρότεινε να πάει στη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, κάτι που δεν έγινε γνωστό και ήταν ο λόγος της λευκής ψήφου».

Εκ των πραγμάτων και μετά από τις εξελίξεις που ακολούθησαν, δείχνει ότι ήταν σοφή αυτή η «λευκή ψήφος», αφού έχουμε θέμα με τα χρήματα του Μπαλτάκου και οδηγούμαστε σε πιθανή δικαστική διαμάχη.

Ο Τάκης Αγραφιώτης αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ έστειλε εξώδικο με το οποίο ενημερώνει τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τα μέλη της Ε.Ε. ότι, η αποζημίωση Μπαλτάκου δεν προβλέπεται από το νόμο και αν εγκριθεί από την Ε.Ε., θα ακολουθήσουν νομικές για ποινικά κολάσιμες συμπεριφορές. Αναφέρει χαρακτηριστικά…. Θα έχετε διαπράξει το αδίκημα της απιστίας αν η ΕΕ εγκρίνει την αποζημίωση όπως και οι υπάλληλοι που θα υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής… σας καλούμε να απόσχετε από οποιαδήποτε απόφαση. Σε αντίθετη περίπτωση οι εν λόγω αποφάσεις θα πάσχουν ακυρότητας και οι πράξεις θα είναι ποινικά κολάσιμες. Σας γνωρίζουμε δε ότι θα επιδιώξουμε για τις μεν αφενός την ακύρωσή τους για τις δε την κατά νόμο τιμωρία τους.

Βέβαια υπάρχει κόντρα ΕΠΟ, Ολυμπιακού, ενώ για το γεγονός αυτό ο νόμος δεν προβλέπει μισθό στον πρόεδρο της ΕΠΟ, τα δε 8000€ προσπαθούν να «τα περάσουν» ότι είναι αποζημίωση για τις ώρες που χάνει από τη δουλειά του και όχι μισθός. Νομίζουμε ότι η πρόταση της ΕΠΣΚ που πρότεινε να πάει στη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ για έλεγχο δείχνει να είναι η ενδεδειγμένη.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια