Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υποψήφια 4 γήπεδα στην Ελλάδα για τον τελικό κυπέλλου

Τελικός κυπέλλου
14 Ιουλίου 2023 / 19:41
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Οι πληροφορίες λένε ότι τέσσερα στάδια στην Ελλάδα είναι υποψήφια να φιλοξενήσουν τον τελικό Κυπέλλου στις 18/5/2024.

ΑΘΗΝΑ. Σαν αστείο μοιάζει να μιλάς για τελικό κυπέλλου Ελλάδος, να μην βρίσκεις γήπεδο να το κάνεις, ή στο τέλος να γίνεται χωρίς κόσμο, γιατί φοβάσαι τα επεισόδια. Μιλάμε για ένα ματς (τελικός κυπέλλου) όπου σε όλες τις χώρες του κόσμου είναι γιορτή, αλλά στην τριτοκοσμική Ελλάδα, αγκάθι για την ΕΠΟ.

Οι πληροφορίες λένε ότι τέσσερα στάδια στην Ελλάδα είναι υποψήφια να φιλοξενήσουν τον τελικό Κυπέλλου στις 18/5/2024. Αυτά είναι το ΟΑΚΑ, το Πανθεσσαλικό Στάδιο, το Παγκρήτιο Στάδιο και το Παμπελοποννησιακό Στάδιο και θα είναι η πρόταση προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, που συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα.

Εναλλακτική λύση για την ΕΠΟ, ο τελικός να γίνει στο εξωτερικό, υπό το φόβο των επεισοδίων. Καλά όλα αυτά «κυρία ΕΠΟ», αλλά δεν είδαμε ούτε μια κίνηση σας με στόχο να ενημερωθεί ο κόσμος για το θέμα της βίας, να αλλάξετε την κακομοιριά σε αυτό το κομμάτι με πρόληψη. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αφήνεται ατιμώρητους (ή τους χαϊδεύεται με τιμωρίες για γέλια) όλους αυτούς που εμπλέκονται σε επεισόδια, ομάδες, παράγοντες, φιλάθλους κλπ. Πως θα το χαρακτήριζε κάποιος;;; ανικανότητα; ή μελετημένη απόφαση;

Εκτιμούμε ότι από άποψη ασφάλειας το ΟΑΚΑ είναι το πλέον κατάλληλο, δεν έχει έδρα εκεί καμιά ομάδα και έχει την μεγαλύτερη χωρητικότητα. Από κει και πέρα, με βάση τα δεδομένα (κίνδυνος επεισοδίων) δύσκολα σε Βόλο, Πάτρα, Ηράκλειο η αστυνομία θα ανάψει πράσινο φως για μετακίνηση φιλάθλων δυο «αντιπάλων» ομάδων στην πόλη.

Το ποδόσφαιρο νοσεί και βρωμάει από παντού, η Interpol και η Οικονομική αστυνομία κάνουν ελέγχους για στημένα παιγνίδια με εμπλοκή πολλών ομάδων, προέδρων και η Ομοσπονδία αντί να παλέψει να αλλάξει αυτή η εικόνα ουσιαστικά και τυπικά, συνεχίζει να περπατάει σε λάθος δρόμο.

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια