Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κύπρο με την Εθνική, Μήρτσιου, Κουλούρης, Λιτσαρδόπουλος

Διεθνή συνάντηση Ελλάδα-Κύπρος
20 Ιουλίου 2023 / 16:04
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Σίγουρα τιμή για τα παιδιά αυτά που ακολουθούν πολλά άλλα από την Κέρκυρα, τα οποία σε παλιότερες αντίστοιχες συναντήσεις είχαν πάρει μέρος.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι πολλά χρόνια ο θεσμός της συνάντησης ανάμεσα στις ομάδες στίβου Ελλάδας και Κύπρου, για παιδιά Κ18. Και φέτος θα έχουμε την αντίστοιχη συνάντηση που θα γίνει 2-3 Αυγούστου στη Λευκωσία. Ανάμεσα στα παιδιά που θα αγωνιστούν με την φανέλα της Εθνικής ομάδας είναι στο επί κοντών ο Χριστόφορος Λιτσαρδόπουλος και η Αριάδνη Μήρτσιου (Κερκυραϊκός ΓΣ) που έχουν προπονητή τον Μάκη Τζήλιο, ενώ στο τριπλούν θα πάρει μέρος ο Αρσένης Κουλούρης (ΑΕ Λευκίμης) που ο Παύλος Σκορδίλης επιβλέπει την προπόνησή του. Σίγουρα τιμή για τα παιδιά αυτά που ακολουθούν πολλά άλλα από την Κέρκυρα, τα οποία σε παλιότερες αντίστοιχες συναντήσεις είχαν πάρει μέρος. Στην ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ για τους αγώνες αυτούς αναφέρονται και τα εξής:

«Ομάδα 79 αθλητών και αθλητριών θα συμμετάσχει στη διεθνή συνάντηση Ελλάδα-Κύπρος στις 2-3 Αυγούστου στη Λευκωσία. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ στην τελευταία του συνεδρίαση επικύρωσε ομόφωνα την αποστολή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη διοργάνωση. Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού στις 20/3/2023, όπου ψηφίστηκε ομόφωνα η τροποποίηση των κριτηρίων συγκρότησης των Εθνικών Ομάδων Κ18, αλλά και μετά την ενημέρωση από την ΕΟΕ ότι στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας θα συμμετέχουν οι ηλικίες του 2006 και 2007, αποφασίστηκε οι πρώτοι/ες αθλητές/τριες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 να συμμετέχουν στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ, οι αμέσως επόμενοι στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ18 και οι επόμενοι στη Διεθνή Συνάντηση ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ.

Με τις τελευταίες εξελίξεις στη Βαλκανική Ομοσπονδία ορατή είναι η πιθανότητα να μην διεξαχθεί το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ18 (2/9/2023 – Τουρκία) και έτσι υπάρχει το ενδεχόμενο αθλητές – τριες που νίκησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 ή κατέκτησαν τη 2η θέση να μην έχουν το 2023 συμμετοχή με τις Εθνικές Ομάδες, αντίθετα με αθλητές-τριες που κατέκτησαν την 3η ή 4η θέση.

Βάσει αυτών των δεδομένων η Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού εισηγήθηκε στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ η ομάδα να στελεχωθεί από αθλητές-τριες που δεν θα συμμετέχουν στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας και είναι αμέσως επόμενοι/ες στην κατάταξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια