Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Στ. Ασημοπούλου από το μήκος στην Εθνική Άρσης Βαρών

Ηρακλής Ροδίτης
25 Ιουλίου 2023 / 15:59
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Με αφορμή την επιλογή της Στ. Ασημοπούλου στην Εθνική και τη συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό ζητήσαμε να μας πει δυο λόγια και δεν τα μάσησε, ο εξαίτερος αυτός άνθρωπος και προπονητής.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο αγώνας του Ηρακλή Ροδίτη να στεριώσει και να κρατήσει ζωντανή την Άρση Βαρών στο νησί τεράστιος. Είχε να αντιμετωπίσει και την δυσπιστία του κόσμου για το άθλημα των Ολυμπιονικών, με τα διάφορα που λέγονται, αλλά και τις ανύπαρκτες αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και το οικονομικό, αφού έσοδα δεν υπήρχαν από πουθενά. Τα καταφέρνει με τεράστιες θυσίες σχεδόν 30 χρόνια και νοιώθει δικαιωμένος για όλο αυτόν τον αγώνα που έχει κάνει.

Με αφορμή την επιλογή της Στ. Ασημοπούλου στην Εθνική και τη συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό ζητήσαμε να μας πει δυο λόγια και δεν τα μάσησε, ο εξαίτερος αυτός άνθρωπος και προπονητής.

 

Για την άρση βαρών στο νησί μας λέει…

Στην Κέρκυρα η Ολυμπιακή Άρση Βαρών που εκπροσωπείται με όλους τους τύπους από τον Α.Σ. Αλκίνοο Κέρκυρας είναι κάτι σαν gost (Φάντασμα). Και στο τελευταίο γυμναστήριο της Κέρκυρας να πας κάποιοι δήθεν personal, τώρα που είναι μόδα, διδάσκουν το άθλημα, χωρίς ικανότητες, δυνατότητες ή προπονητικές προδιαγραφές… και εμείς να φτύνουμε αίμα 40 χρόνια τώρα να επιβιώσουμε. Να πείσουμε παιδιά, αγόρια ή κορίτσια και τους γονείς να αφήσουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με το άθλημα, να τα πείσουμε μετά αν μείνουν στον χώρο να προπονούνται, να είμαστε δίπλα τους σε κάθε προπόνηση, στα δύσκολα μα και στα εύκολα.

 

Για το πως πείστηκε η Στεφανία να ασχοληθεί με το άθλημα…

Κάπως έτσι πείσαμε και την Στεφανία Μαρία Ασημοπούλου που αγωνίζεται την Πέμπτη στις 15.00 στα 55 κιλά, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων, που διεξάγεται στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Η Στεφανία είναι το αποτέλεσμα της μόνης αθλητικής συνεργασίας και ανταποδοτικότητας που υπάρχει στον αθλητισμό της Κέρκυρας, (ξέρετε τώρα ο Κερκυραίος δεν συνεργάζεται ούτε με τον ίσκιο του) ανάμεσα σε μένα και τον κ. Παύλο Σκορδίλη, προπονητή στα άλματα στον Κερκυραϊκό. Η αθλήτρια έκανε μήκος και επειδή τυγχάνει οι αθλητές του να γυμνάζονται μαζί μας, είδα τις ικανότητες της και του ζήτησα να την αφήσει - αν θέλει - να δοκιμάσει την τύχη της στην Άρση Βαρών. Ξέρετε τώρα τι λένε ότι το άθλημα που κονταίνει, κτυπάς μέση και γόνατα και άλλα καταστροφικά και ιδού το αποτέλεσμα. Μέσα σε δύο χρόνια πήρε δύο εγχώρια πρωταθλήματα, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων στα 49 κιλά και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων στα 55 κιλά Και τώρα να αγωνίζεται σε Πανευρωπαϊκό.

 

Ποιος είναι ο στόχος, τι μπορεί να πετύχει;

 Σαν στόχος μας είναι να πλασαριστεί σε μια καλή θέση στην κατάταξη και να ανεβάσει τα ατομικά της ρεκόρ. Κοντά είμαστε και θα δούμε το αποτέλεσμα. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών και ειδικά την Πρόεδρο κ. Θεανώ Ζαγκλιβέρη που εμπιστεύτηκε την αθλήτρια μου και της έδωσε το δικαίωμα να εκπληρώσει το όνειρο της να ανέβει επίπεδο και να αγωνίζεται για την πατρίδα…

 

Να ευχηθούμε στην αθλήτρια και στον προπονητή να πετύχουν τους στόχους, αλλά και να τους συγχαρούμε για όλα όσα παλεύουν να πετύχουν, ξεπερνώντας απίστευτα εμπόδια.

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια