Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι αλλαγές στο Κύπελλο της ΕΠΣΚ «Στ. Σαββανής» 2023-24

«Στ. Σαββανής» 2023-24
27 Ιουλίου 2023 / 16:00
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Είναι ένας θεσμός που δίνει τη δυνατότητα στον Κυπελλούχο να πάριε μέρος στο Κύπελλο Ελλάδος την επόμενη σεζόν, όπως και να παίξει για το Σούπερ Καπ της Ένωσης, με τον πρωταθλητή Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν θα έχει ιδιαίτερες αλλαγές ο θεσμός του κυπέλλου της ΕΠΣΚ «Στ. Σαββανής» για την περίοδο 2023-24, σε σχέση με τις άλλες χρονιές. Είναι ένας θεσμός που δίνει τη δυνατότητα στον Κυπελλούχο να πάριε μέρος στο Κύπελλο Ελλάδος την επόμενη σεζόν, όπως και να παίξει για το Σούπερ Καπ της Ένωσης, με τον πρωταθλητή Κέρκυρας.

 

Τα πιο σημαντικά σημεία της φετινής προκήρυξης της ΕΠΣΚ είναι:

Υποχρεωτική συμμετοχή και παράβολο 100€, θα έχουν οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής (Αστέρας Πετριτή, ΑΕ Λευκίμμης) και όλες της Α΄ ΕΠΣΚ, ενώ προαιρετική θα είναι η συμμετοχή των άλλων ομάδων (Β΄ και Γ΄ κατηγορίας), με το παράβολο συμμετοχής γι αυτές να είναι 50€ και τις δηλώσεις συμμετοχής να είναι ως τις 22/8/2023.

Η κλήρωση ορίστηκε για 30 ή 31 Αυγούστου και αν κλήρωση κληρωθεί ομάδα ανώτερης κατηγορίας με κατώτερης κατηγορίας τότε γηπεδούχος ορίζεται η ομάδα της κατώτερης κατηγορίας.

Μετά τους πρώτους αγώνες θα χωριστούν οι ομάδες σε ομίλους Βορρά και Νότου, ενώ θα γίνει κλήρωση μεταξύ Αστέρα Πετριτή και ΑΕ Λευκίμμης με τη μια ομάδα να πηγαίνει στον έναν και την άλλη στον άλλο Όμιλο. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στα μονά παιγνίδια πάνε σε παράταση ή και σε πέναλτι αν χρειαστεί, όπως και διπλά αν δεν προκύπτει η ομάδα που προκρίνεται (δεν μετράνε τα εκτός έδρας γκολ) μετά τη διεξαγωγή του 2ου ματς.

Για τις ομάδες που αγωνίζονται στην Α’ και Β’ κατηγορία είναι υποχρεωτική η συμμετοχή 2 – 3 ποδοσφαιριστών κάτω των 20 ετών, σε περίπτωση αλλαγής θα χρησιμοποιείται πάλι ποδοσφαιριστής της ίδιας ηλικίας ή νεότερος, ενώ σε περίπτωση αποβολής

του ποδοσφαιριστή η ομάδα θα συνεχίσει με τους υπόλοιπους χωρίς να απαιτείται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή ηλικίας κάτω των 20 ετών. Για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές που έχουν στη δύναμη τους και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην προκήρυξη του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής.

Ομάδα που φεύγει πριν το τέλος του ματς από τον αγωνιστικό χώρο ή δεν κατεβαίνει σε αγώνα, αυτόματα αποκλείεται από το θεσμό και πάει -3 βαθμούς στο πρωτάθλημα και της σεζόν που διανύουμε και -3 της επομένης.

Αν αγώνας πάει σε παράταση οι ομάδες έχουν δικαίωμα πέραν των 5 αλλαγών και ακόμη μία. Υποχρέωση η γηπεδούχος έχει να υπάρχει φορεία, απιδινωτής και φαρμακείο για τις πρώτες ανάγκες.

Η διεξαγωγή των αγώνων Κυπέλλου γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων της Ε.Π.Ο.

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια