Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σπουδαία εμφάνιση στο Πανευρωπαϊκό η Στ. Ασημοπούλου

Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα άρσης βαρών
28 Ιουλίου 2023 / 16:40
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η Στεφανία έχει ψυχή και αυτήν έβγαλε και στους αγώνες, αφού γνώριζε ότι το δικό της ρεκόρ στο σύνολο των κιλών ήταν αρκετά χαμηλότερο των αντιπάλων.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, η Στεφανία Μαρία Ασημοπούλου βρέθηκε για να πάρει μέρος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα άρσης βαρών Εφήβων-Νεανίδων, εκπροσωπώντας την Εθνική μας ομάδα. Μια μεγάλη διάκριση της νεαρής Κερκυραίας, αλλά και δικαίωση του αγώνα τριών δεκαετιών του προπονητή της Η. Ροδίτη όπως και του σωματείου της ΑΣ Αλκίνοος.

Η Στεφανία έχει ψυχή και αυτήν έβγαλε και στους αγώνες, αφού γνώριζε ότι το δικό της ρεκόρ στο σύνολο των κιλών ήταν αρκετά χαμηλότερο των αντιπάλων. Όμως η Κερκυραία αρσιβαρίστρια έδωσε όλο της το είναι, έκανε σπουδαία εμφάνιση, αφού κατάφερε να κάνει νέο ατομικό ρεκόρ και μάλιστα σηκώνοντας έξι κιλά περισσότερα.

Στον πιο σημαντικό αγώνα της ως τώρα καριέρας της ξεπέρασε τον εαυτό της, έδειξε πόσο μαχήτρια είναι και αυτό είναι μεγάλη επιτυχία, άσχετα αν στην τελική κατάταξη πήρε την 10η θέση.

Η Στεφανία σήκωσε 54 κιλά στο αρασέ και 67 κιλά στο επολέ ζετέ και συνολικά 121 κιλά, συντρίβοντας το ατομικό της ρεκόρ που ήταν 115 κιλά. Μάλιστα η διάκριση να είναι μέλος της Εθνικής ομάδας, αλλά και να κάνει το καλύτερο στο πιο σημαντικό αγώνα, έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία, γιατί μόλις δυο χρόνια κάνει άρση βαρών, αφού για χάρη του αθλήματος άφησε τον στίβο και το άλμα εις μήκος με το οποίο ασχολείτο. 

 

ΦΩΤΟ@ΑΣ ΑΛΚΙΝΟΟΣ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια