Κυριακή 05.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων χάντμπολ για Φαίακα και ΚΓΣ

Ομοσπονδία του Χάντμπολ (ΟΧΕ)
28 Ιουλίου 2023 / 16:41
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Αναφέραμε «εκτός απροόπτου» για τον Φαίακα, γιατί με βάση την περσινή κατάταξη, αν μια ομάδα που έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α1 δεν δηλώσει, τότε θα γίνει μπαράζ ανάμεσα σε Φαίακα και Άρη Νίκαιας και ο νικητής θα πάρει τη θέση του.

ΑΘΗΝΑ. Η Ομοσπονδία του Χάντμπολ (ΟΧΕ) έδωσε στη δημοσιότητα τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων που ενδιαφέρουν Φαίακα και Κερκυραϊκό. Και αυτό γιατί ο μεν Φαίακας (εκτός απροόπτου) θα αγωνιστεί στην Α2 εθνική ανδρών, ο δε Κερκυραϊκός θα έχει εκπροσώπηση στις γυναίκες που θα παίξουν στην Α2 και στους άνδρες που θα αγωνιστούν στην Β΄ Εθνική.

Αναφέραμε «εκτός απροόπτου» για τον Φαίακα, γιατί με βάση την περσινή κατάταξη, αν μια ομάδα που έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α1 δεν δηλώσει, τότε θα γίνει μπαράζ ανάμεσα σε Φαίακα και Άρη Νίκαιας και ο νικητής θα πάρει τη θέση του. Αν δυο ομάδες δεν δηλώσουν συμμετοχή τότε το μπαράζ δεν θα γίνει αλλά θα ανέβουν και Φαίακας και Άρης Νίκαιας. Αυτό όμως θα το μάθουμε μετά τις επόμενες μέρες, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι δηλώσεις συμμετοχής και στην Α1 κατηγορία, με την ΟΧΕ να γνωρίζει πως θα προχωρήσει. Οι πιθανότητες μια ομάδα να μην δηλώσει συμμετοχή στην Premier Handball είναι ελάχιστες, αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβεί.

Με βάση την φετινή προκήρυξη το πρωτάθλημα Α2 Ανδρών θα γίνει σε δύο ομίλους (με 10 ομάδες έκαστος), Βορράς και Νότου και θα ξεκινήσει στις 21 Οκτωβρίου. Οι ομάδες θα αγωνιστούν σε διπλούς αγώνες (18 αγωνιστικές) εντός και εκτός έδρας. Αυτές που θα καταλάβουν την 9η και 10η θέση θα υποβιβαστούν στη Β’ Εθνική.
Για την άνοδο θα παλέψουν οι 4 πρώτες, μέσω μπαράζ, αρχικά θα αγωνιστούν χιαστί (1η με 4η και 2ή με 3η ) στις 2 νίκες. Οι νικήτριες ομάδες των ζευγαριών θα παίξουν για την άνοδο στη Ηandball Premier που θα κριθεί στις 2 νίκες.

Για την Α2 γυναικών που θα αγωνιστεί ο Κερκυραϊκός… το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε ομίλους, λαμβάνοντας υπόψη και τη γεωγραφική θέση των ομάδων ανά περιφέρεια και η διαδικασία ανόδου θα αναφέρεται στην σχετική Ειδική Προκήρυξη.

Στην Β΄ Εθνική ανδρών που θα πάρει μέρος ο Κερκυραϊκός, η ημερομηνία έναρξης θα ανακοινωθεί αργότερα, το πρωτάθλημα θα γίνει σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Μάλιστα στην κατηγορία αυτή θα πρέπει κάθε ομάδα να έχει στη σύνθεσή της τουλάχιστον 4 αθλητές Κ25 δηλαδή γεννηθέντες 1998-2007.

Για το θεσμό του κυπέλλου, υποχρεωτική είναι η συμμετοχή μόνο για τις ομάδες της Α1, οι ομάδες της Κέρκυρας αν θέλουν θα δηλώσουν να συμμετάσχουν.

Θετικό είναι το ότι στην προκήρυξη αναφέρεται πως…. «Το γηπεδούχο σωματείο υποχρεούται σε όλους τους αγώνες, όλων των κατηγοριών, να έχει

ιατρό αγώνα που θα αποδεικνύεται από επίσημα έγγραφα».

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ανά κατηγορία που κατατάσσονται οι κερκυραϊκές ομάδες:

Α2 Ανδρών (2ος Όμιλος): Χ.Α.Ν.Θ., Φαίακας, Φοίβος Συκεών, Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης, Φίλιππος Βέροιας, Αρχέλαος Κατερίνης, ΑΟ Εκμάθησης Αθλημάτων, Αλέξανδρος Αξιούπολης, Φέρωνας, Πανσερραϊκός.

Α2 Γυναικών: Ορφέας Σουρωτής, Φίλιππος Βέροιας, Άρης, ΑΣ Ηλιούπολης, Χανιά, Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων, Ακαδημία των Σπόρ, Ολυμπιακός Κερατσινίου, Ελπίδες Αμύνταιου, Εθνικός Κοζάνης, Απόλλων Σταυρούπολης, Κερκυραϊκός, Βορέας Αλεξανδρούπολης, ΑΟ Αντισφαίρισης Καστοριάς.

Β΄Εθνική ανδρών: Ολυμπιακός Κερατσινίου, Δόξα Βύρωνα, Πήγασος Κυψέλης, Πολυνίκης Ναυπλίου, Ηλυσιακός, Ιδομενέας, Αγριά Βόλου, Αμφικτύονας Λαμίας, Ασπίδα Αγ. Αναργύρων, ΑΟ Πολιτείας, Έσπερος Καλλιθέας, Δίας Μοσχάτου, Άρης Θεσσαλονίκης, ΑΕ Πανόραμα, ΑΟ Κοζάνης, ΓΕ Δράμας, Άρτα Χάντμπολ 2015, Κερκυραϊκός, ΑΟ Αντισφαίρισης Καστοριάς, Μακεδών Θεσσαλονίκης.    

ΦΩΤΟ@ΑΟ ΦΑΙΑΞ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια