Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κύπρο με την Εθνική Μήρτσιου, Λιτσαρδόπουλος, Κουλούρης

37η διεθνή συνάντηση Ελλάδα-Κύπρος
02 Αυγούστου 2023 / 16:23
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Το πρώτο γκρουπ της ελληνικής αποστολής αναχώρησε την Τρίτη (1/8) για τη Λευκωσία από την Αθήνα ενώ το δεύτερο αναχώρησε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας από τη Θεσσαλονίκη.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκπροσωπώντας το μέλλον του ελληνικού τρεις παιδιά της Κέρκυρας η Αριάδνη Μήρτσιου και ο Χριστόφορος Λιτσαρδόπουλος του Κερκυραϊκού και ο Αρσένης Κουλούρης της ΑΕ Λευκίμμης, βρίσκονται στην Κύπρο για να πάρουν μέρος το διήμερο 2 & 3 Αυγούστου στην Λευκωσία στην 37η διεθνή συνάντηση Ελλάδα-Κύπρος.

Η εθνική μας ομάδα απαρτίζεται από 70 συνολικά παιδιά, 33 αθλητές και 37 αθλήτριες, με κάλυψη 2 αθλητών-τριών ανά αγώνισμα όπως αναφέρει η προκήρυξη, ενώ στο αγώνισμα του ύψους γυναικών Κ18 θα μετέχουν 3 αθλήτριες, καθώς υπήρχε απόλυτη ισοβαθμία στην 3η θέση μεταξύ δύο αθλητριών.

Το πρώτο γκρουπ της ελληνικής αποστολής αναχώρησε την Τρίτη (1/8) για τη Λευκωσία από την Αθήνα ενώ το δεύτερο αναχώρησε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας από τη Θεσσαλονίκη. 

 

Η συμμετοχή των παιδιών της Κέρκυρας:

Επί κοντώ: Χριστόφορος Λιτσαρδόπουλος (Κερκυραϊκός ΓΣ)

Τριπλούν: Αρσένιος Κουλούρης (ΑΕ Λευκίμης)

Επί κοντώ: Αριάδνη Μήρτσιου (Κερκυραϊκός ΓΣ)

 

Το πρόγραμμα των αγώνων τους

Τετάρτη 2/8

19:30 Επί Κοντώ Κορασίδων/Αριάδνη Μήρτσιου(Κερκυραϊκός ΓΣ)

Πέμπτη 2/8

19:00 Επί Κοντώ Παίδων/ Χριστόφορος Λιτσαρδόπουλος (Κερκυραϊκός ΓΣ)

19:00 Τριπλούν Παίδων/ Αρσένιος Κουλούρης (ΑΕ Λευκίμης)

Οι αγώνες ξεκίνησαν την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023 και η Αριάδνη Μήρτσιου μπήκε πρώτη στον αγώνα με στόχο όχι απλά την πρωτιά αλλά να βελτιώσει ακόμη το φετινό ατομικό της ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, που το έχει καταρρίψει αρκετές φορές και το έφτασε στα 4,10μ. καλύτερη επίδοση στον κόσμο για την ηλικία της. Η Αριάδνη είναι μόλις 14 ετών έχει προπονητή τον Μάκη Τζήλιο και ίσως είναι η επόμενη «Στεφανίδου» για τη χώρα μας. Την ώρα που έκλεισε το άρθρο δεν γνωρίζαμε το αποτέλεσμα του αγώνα της.

Ο Χρ. Λιτσαρδόπουλος και αυτός του ΚΓΣ με προπονητή τον Μ. Τζήλιο, φιλοδοξεί να κάνει ατομικό ρεκόρ, είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να ανέβη ψηλότερα. Ο Αρ. Κουλούρης της ΑΕ Λευκίμμης προπονείται με τον Παύλο Σκορδίλη, αν και κάνει στίβο μόλις δυο σεζόν είναι σπουδαίο ταλέντο και μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Οι δυο αθλητές θα αγωνιστούν το απόγευμα της Πέμπτης 3 Αυγούστου, το άθλημά τους ξεκινάει στις 19.00.

Είναι τιμή για τα τρία παιδιά και την Κέρκυρα να αγωνιστούν με την φανέλα της Εθνικής ομάδας, είναι η νέα «φουρνιά» παιδιών από το νησί που έχουν φτάσει σε πολύ ψηλό επίπεδο, έστω και αν προπονούνται σε αθλητικές εγκαταστάσεις τριτοκοσμικές.

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια