Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν δίνει στοιχεία στην ΕΠΟ για τα «στημένα» ο Φλωρίδης

Στημένα
03 Αυγούστου 2023 / 16:12
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η ΕΠΟ έκανε αίτημα στον Υπουργό δικαιοσύνης (Υφυπουργός αθλητισμού 1998-2000) Γ. Φλωρίδη να της δοθούν για την Επιτροπή Δεοντολογίας στοιχεία της έρευνας για το σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων.

ΑΘΗΝΑ. Η ΕΠΟ έκανε αίτημα στον Υπουργό δικαιοσύνης (Υφυπουργός αθλητισμού 1998-2000) Γ. Φλωρίδη να της δοθούν για την Επιτροπή Δεοντολογίας στοιχεία της έρευνας για το σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων. Μια υπόθεση η οποία κλονίζει ακόμη μια φορά την Ελλάδα και κυρίως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με 18 ΠΑΕ να είναι υπό εξερεύνηση από την Interpol και την Οικονομική αστυνομία της χώρας.

Η έρευνα έχει φτάσει σχεδόν στην ολοκλήρωσή της και εφ΄ όσον αποδειχθεί ενοχή για κάποια σωματεία, θα έχουμε σεισμό στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα πέσει αμείλικτος, με κάποιες ομάδες να πρέπει να αποβληθούν από τα πρωταθλήματα.

Ούτε να ακούσει δεν ήθελε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Φλωρίδης ένα τέτοιο αίτημα και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί τίποτε. Χαρακτηριστικά στην απάντησή του επισημαίνει:

«Αναφερόμενος στην από 27.7.2023 επιστολή σας και στο αίτημά σας, να παρέμβω «θεμιτά, νομοθετικά ή μη», όπως αναφέρετε, προκειμένου να διαβιβαστούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Ε.Π.Ο., στοιχεία της διεξαγόμενης από Εισαγγελικό Λειτουργό έρευνας, για «τους λεγόμενους στημένους αγώνες», όπως χαρακτηριστικά το διατυπώνετε στην ανωτέρω επιστολή σας, σας γνωρίζω τα παρακάτω:

Η συνταγματικά κατοχυρωμένη λειτουργική ανεξαρτησία των Εισαγγελικών Αρχών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, καθώς και οι διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, καθορίζουν, μεταξύ άλλων:

Α) Την απόλυτη μυστικότητα των διεξαγομένων από τους Εισαγγελικούς και εν γένει Δικαστικούς Λειτουργούς, ερευνών.

Β) Καθιστούν αποκλειστικά αρμόδιο τον διενεργούντα την έρευνα Εισαγγελικό Λειτουργό, να αποφανθεί επί συγκεκριμένων αιτημάτων, που αφορούν τη χρήση των στοιχείων της έρευνας. Ως εκ τούτου, ελπίζω να αντιλαμβάνεσθε ότι δεν πρόκειται να αναλάβω καμία πρωτοβουλία, η οποία θα προσβάλει ευθέως το Σύνταγμα και την εξ αυτού πηγάζουσα νομοθεσία».

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια