Τρίτη 07.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Παναγιώτα Δόση στη μάχη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου
23 Αυγούστου 2023 / 15:50
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η Ελληνική παρουσία στους αγώνες αυτούς είναι ιδιαίτερα σημαντική, με αρκετούς Έλληνες πρώτης γραμμής (Τεντόγλου, Κάραλης, Τζένγκο, Στεφανίδη), έστω και αν ως και την 4η μέρα δεν είχαμε κάποια ξεχωριστή διάκριση, αλλά καλά πλασαρίσματα.

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας διεξάγεται το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου (19 ως 27 Αυγούστου), που έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα όλου του πλανήτη. Φοβερές μάχες από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου, οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για διάκριση, έχοντας μπροστά τους την επόμενη χρονιά και τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι.

Η Ελληνική παρουσία στους αγώνες αυτούς είναι ιδιαίτερα σημαντική, με αρκετούς Έλληνες πρώτης γραμμής (Τεντόγλου, Κάραλης, Τζένγκο, Στεφανίδη), έστω και αν ως και την 4η μέρα δεν είχαμε κάποια ξεχωριστή διάκριση, αλλά καλά πλασαρίσματα.

Υπάρχει όμως και παρουσία της Κέρκυρας στους αγώνες αυτούς, αφού η Παναγιώτα Δόση, η οποία ξεκίνησε στον ΑΟ Κέρκυρα 2015 και μέχρι τα 18 της χρόνια αγωνιζόταν με τη φανέλα της Κερκυραϊκής ομάδας, είναι στη Βουδαπέστη και θα αγωνιστεί στο άλμα εις μήκος. Η Παναγιώτα που τον τελευταίο μήνα έκανε τρεις φορές ατομικό ρεκόρ στο ύψος, είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θα επιδιώξει να μπει στον τελικό, κάτι πολύ δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Στην Βουδαπέστη την συνοδεύει και ο πατέρας και προπονητής της Θόδωρος Δόσης, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει μια πολύ καλή παρουσία που θα βάλει τα θεμέλια ώστε η Παναγιώτα να βρεθεί και στην Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα για το Παρίσι 2024.

Ο προκριματικός του άλματος εις ύψος γυναικών θα γίνει το πρωί της Παρασκευής 25 Αυγούστου και θα ξεκινήσει στις 11.20. Μαζί με την Παναγιώτα για την Ελλάδα στο ίδιο αγώνισμα θα πάρει μέρος και η Γκούσιν. Ο τελικός του αγωνίσματος θα γίνει την Κυριακή στις 21.05, αν η Παναγιώτα πιάσει τη φετινή της επίδοση τότε η λογική λέει ότι θα είναι στην τελική 12αδα και θα την δούμε και την Κυριακή.

 

Από αριστερά, Χάρης Καραλής, Θόδωρος Δόσης, Παναγιώτης Δημάκος, Παναγιώτα Δόση, Ελίνα Τζένγκο, Εμανουήλ Κάραλης, Μίλτος Τεντόγλου, έτοιμοι για την πρωινή τους προπόνηση ΦΩΤΟ@ΣΕΓΑΣ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια