Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένα βήμα πριν την νέα ντροπή του νησιού μας

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
29 Αυγούστου 2023 / 15:33
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Πέρασαν δυο χρόνια, το χέρσο χωράφι που λέγεται γήπεδο ποδοσφαίρου στο ΕΑΚΚ είναι αφημένο στην τύχη του (η ΕΔ/ΕΑΚΚ τι έκανε γι αυτό;), ενώ και το γήπεδο των Καστελλάνων Μέσης έχει εγκαταλειφτεί από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και αυτό είναι χέρσο χωράφι.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ίσως κάποιοι στο νησί να εύχονται ο Αστέρας Πετριτή την Κυριακή που θα δώσει τον 2ο αγώνα του για το θεσμό του κυπέλλου, να χάσει και να μείνει εκτός της 3ης φάσης. Και αυτό γιατί θα συμβούν πράγματα που θα ξεσκεπάσουν ακόμη μια φορά την ανικανότητα των αρμοδίων που δεν φρόντισαν το νησί μας να έχει γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα.

Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά… ο Αστέρας Πετριτή θα αντιμετωπίσει τον ΑΟ Χανιώτη (ΕΠΣ Χαλκιδικής) στο γήπεδο της ΕΠΣΚ (Sfakianakis FC) την Κυριακή 3 Σεπτέμβρη στα πλαίσια της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος και εφ΄ όσον προκριθεί, θα μπει στην κληρωτίδα και με τις επαγγελματικές ομάδες της Super League 2, για να παίξει στην 3η φάση.

Όπως αναφέρει η προκήρυξη της ΕΠΟ στο άρθρο 13 στην 3η φάση, θα συμμετέχουν οι νικήτριες ομάδες από την 2 η Φάση και οι ομάδες της Super League 2. Σε περίπτωση που κληρωθεί ομάδα της Super League 2 με Κυπελλούχο Ομάδα των Ε.Π.Σ. τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της Κυπελλούχου Ομάδας των Ε.Π.Σ.

Εφ΄ όσον προκριθεί η ομάδα του Πετριτή, θα παρακαλάνε όλοι να κληρωθεί με ομάδα κυπελλούχο ΕΠΣ και όχι της Super League 2 οι «αναρμόδιοι – αρμόδιοι» για να γλυτώσουν το «κάζο». Όμως το πιο πιθανό σενάριο είναι και να προκριθεί ο Αστέρας και να κληρωθεί στη συνέχεια με ομάδα της Super League 2. Στην περίπτωση αυτή θα είναι γηπεδούχος και ο αγώνας πρέπει να γίνει σε γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα, σύμφωνα με τον κανονισμό. Τέτοιο γήπεδο δεν υπάρχει και θα πρέπει να αναζητηθεί γήπεδο στην Ήπειρο να φιλοξενήσει την Κερκυραϊκή ομάδα. Κάτι αντίστοιχο έγινε δυο χρόνια πριν όταν η ΑΕ Λευκίμμης είχε περάσει στην 3η φάση και κληρώθηκε με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, γήπεδο στο νησί να την φιλοξενήσει δεν υπήρχε και έπαιξε γηπεδούχος στα Γιάννενα (γηπ. Κατσικάς).

Πέρασαν δυο χρόνια, το χέρσο χωράφι που λέγεται γήπεδο ποδοσφαίρου στο ΕΑΚΚ είναι αφημένο στην τύχη του (η ΕΔ/ΕΑΚΚ τι έκανε γι αυτό;), ενώ και το γήπεδο των Καστελλάνων Μέσης έχει εγκαταλειφτεί από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και αυτό είναι χέρσο χωράφι. Να σημειώσουμε ότι η ανακατασκευή και η τοποθέτηση χλοοτάπητα στο ΕΑΚΚ το 2010 στοίχισε 670.000€ αλλά κάποιοι «δεν δίνουν δεκάρα» για τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη.

Κανείς δεν ντρέπεται και κανείς δεν παραιτείται για την κατάντια των αθλητικών μας υποδομών. Θα ακουστεί ακόμη μια φορά σε όλη την Ελλάδα ότι η Κέρκυρα του Πολιτισμού και του Τουρισμού, ΔΕΝ έχει ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο με χορτάρι. Ντροπή..

 

 ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια