Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ ΕΘΝΙΚΗ: Προηγήθηκε η ΑΕΛ αλλά έχασε από Βατανιακό

ΑΕ Λευκίμμης
12 Nov 2023 / 21:06
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο Πιερικός ανώτερος, νίκησε εύκολα τον Αστέρα Πετριτή

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Πιερία αποδείχθηκε αφιλόξενη για τις ομάδες του νησιού μας, αφού έχασαν και οι δυο στα πλαίσια της 10ης   αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής.

Η ΑΕ Λευκίμμης, πήγε να αντιμετωπίσει τον Βατανιακό, με μόνο στόχο τη νίκη, αφού έχει χάσει αρκετό έδαφος με τα άσχημα αποτελέσματα εντός έδρας και ήταν επιτακτική ανάγκη να γυρίσει με τρίποντο από την Πιερία.

Αποφασισμένη και επιθετική μπήκε στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο λεπτό και μόλις στο 5΄ ο αρχηγός της ομάδας, Χριστόδουλος Γαστεράτος σκόραρε και έβαλε μπροστά στο σκορ την ΑΕΛ, ενώ ο ίδιος στο 42΄ πέτυχε και 2ο τέρμα για να πάει η ομάδα στο ημίχρονο προηγούμενη με 2-0.

Όμως στο β΄ μέρος δεν βγήκε στο γήπεδο, ήταν εξαφανισμένη και για ένα ακόμη ματς εκτός έδρας δεν μπόρεσε να κρατήσει το υπέρ της σκορ και αυτό κάτι λέει. Ο Βατανιακός γρήγορα μπόρεσε όχι απλά να ισοφαρίσει με τέρματα των 46' Μητακίδη και 52' Ανανιάδη Δ., αλλά και να φτάσει σε ένα τρίτο τέρμα 75' Τσινικλήςμ που του έδωσε τη νίκη.

 

Ο Αστέρας Πετριτή, είχε να αντιμετωπίσει μια ιστορική ομάδα τον Πιερικό ο οποίος θέλει να επιστρέψει σε επαγγελματική κατηγορία και κυνηγάει την κορυφή φέτος. Εκ των πραγμάτων δύσκολο ματς, με την Κερκυραϊκή ομάδα να δίνει τη μάχη της, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού στο τέλος έφυγε ηττημένη.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 από το α΄ μέρος και ήταν δύσκολο πλέον να γυρίσει το σκορ ο Αστέρας, μάλιστα ο Πιερικός σαφώς ανώτερος πέτυχε ακόμη δυο τέρματα και έφτασε σε άνετη νίκη με 4-0. Τα γκολ 11'-20' Γιαλαμίδης, 54' Μπαλογιάννης πεν., 78' Κωνσταντινίδης.

Πιερικός (Σάκης Παπαβασιλείου): Μπίντσης, Κωνσταντινίδης, Οικονομόπουλος (72′ Κατσιαμήτας), Γιαλαμίδης, Μπλέτσας (80′ Μυρωτής), Καλαϊτζής, Δεληγιάννης, Μίγγος (72′ Οικονομίκος), Κατσαβάκης, Μπαλογιάννης (80′ Φασίδης), Ματζαλλάκου (85′ Στραβογιάννης).
Αστέρας Πετριτή (Γιάννης Σφακανάκης): Θεοδωρόπουλος, Κοντομίχης, Γωγουβίτης, Ρουμελιώτης, Γκασίδης, Κρητικός, Κοιλιάρας (85′ Βερονίκης), Στεργίου Κ. (67′ Λούβρος), Γεωργακόπουλος (85′ Θηραίος), Στεργίου Π. (67′ Λέσσης), Βλαχόπουλος (46′ Τσιάβος)

Αποτελέσματα (10η αγωνιστική)

Αναγέννηση Άρτας – ΑΠΣ Ζακύνθου          1-0

Πιερικός –  Αστέρας Πετριτή                        4-0

Αστήρ Σταυρού – Εθνικός Κεραμιδίου      1-0

ΑΟ Τρίκαλα – ΠΟ Φήκης                               1-0

ΑΕ Κιλελέρ –  Καστοριά 1980                       0-1

Βατανιακός – ΑΕ Λευκίμμης                        3-2

ΑΟ Νέας Αρτάκης – Εορδαϊκός                    3-0

Θεσπρωτός – ΓΑΣ Σβορώνου                      0-3

Θύελλα Κατσικά – Μαγνησιακός  α.α.      3-0

 

Βαθμολογία

ΓΑΣ Σβορώνος                   23

ΑΟ Νέας Αρτάκης             21

Πιερικός                             21

Εθνικός Ν. Κεραμιδίου   19

Αναγέννηση Άρτας           19

Αστέρας Σταυρού             18

ΑΕ Κιλελέρ                          17

ΑΟ Τρίκαλα                        16

ΑΠΣ Ζάκυνθος                   15

Καστοριά                            14

…………………………………………

Αστέρας Πετριτή               12

…………………………………………

Θεσπρωτός                        11

Βατανιακός                        11

Θύελλα Κατσικά               10

ΑΕ Λευκίμμης                    8

Εορδαϊκός                          7

ΠΟ Φήκης                          6

Μαγνησιακός δεν μετέχει

 

Φωτο: ΑΕ Λευκίμμης/ Ο αρχηγός της ΑΕΛ Χρ. Γαστεράτος πέτυχε δυο τέρματα κόντρα στον Βατανιακό στο α΄ μέρος αλλά δεν έφτασαν για να πάρει τη νίκη η ομάδα του

 

 

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια