Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κραυγές για τη διαιτησία από Αστέρα και ΑΕ Λευκίμμης

Γ ΕΘΝΙΚΗ
28 Nov 2023 / 12:46
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Δεν μας έχουν συνηθίσει οι ομάδες του νησιού μας που μετέχουν στην Γ΄ Εθνική να διαμαρτύρονται για τους διαιτητές, ακόμα και όταν αδικούνται, άφηναν το θέμα να περάσει έτσι.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν μας έχουν συνηθίσει οι ομάδες του νησιού μας που μετέχουν στην Γ΄ Εθνική να διαμαρτύρονται για τους διαιτητές, ακόμα και όταν αδικούνται, άφηναν το θέμα να περάσει έτσι. Όμως κάποιες φορές όπου μπορούν να σφυρίγματα να διαμορφώνουν αποτέλεσμα δεν μπορείς να κρατάς το στόμα σου κλειστό, ιδίως όταν σου «αφαιρούνται» βαθμοί μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι εκτός έδρας ήττες με Εθνικό Κεραμιδίου του Αστέρα και Αστέρα Σταυρού της ΑΕΛ είναι αποτέλεσμα διαιτητικών λαθών σύμφωνα με τους ανθρώπους των ομάδων του νησιού μας και αποφάσισαν δημόσια να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Χωρίς σχολιασμό παραθέτουμε τις επίσημες ανακοινώσεις των ομάδων μας.

 

Η ανακοίνωση του Αστέρα

Ο Αστέρας Πετριτή καταγγέλλει την απαράδεκτη και εγκληματική διαιτησία, με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπη στον εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου. Απέναντι μας ήταν μια διαιτητική τριάδα η οποία μόνο ανίκανη δεν ήταν, αντιθέτως έκανε αυτό που έπρεπε. Προφανώς η σιωπή μας σε προηγούμενα παρόμοια περιστατικά εκγλύφθηκε ως αδυναμία. Περιμένουμε την τιμωρία αυτών των ανθρώπων που οδηγούν το ποδόσφαιρο μας πολλά χρόνια πίσω. Όλα αυτά βέβαια ουδεμία σχέση έχουν με την αντίπαλη ομάδα, η φιλοξενία της οποίας ήταν εξαιρετική. Οτιδήποτε άλλο συνέβη αγωνιστικά είναι άνευ ουσίας.

 

Η ανακοίνωση της ΑΕ Λευκίμμης

Σαν Αθλητική Ένωση Λευκίμμης έχουμε πάρει την απόφαση να μην ασχολούμαστε με διαιτησίες όμως αυτά που συμβαίνουν κάθε Κυριακή μας ξεπερνούν και μας αναγκάζουν να ασχοληθούμε...!! Μια τέτοια περίπτωση συνέβη και σήμερα στον αγώνα μας απέναντι στον Αστέρα Σταύρου που σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την φιλοξενία..!! Ο λόγος για έναν κύριο Αλαφογιάννη που κάποιος του έδωσε μια σφυρίχτρα και αυτός το βρήκε για παιχνίδι να παίζει με τον ιδρώτα και τον κόπο ποδοσφαιριστών και παραγόντων..!! Ένας κύριος που όπως φαινόταν ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία με τα σφυρίγματα του που και ο πιο άσχετος με το ποδόσφαιρο θα τράβαγε τα μαλλιά του..!!

1) Πεντακάθαρο κόψιμο του Τσοπανά ως οφσάιντ (μόνο αυτός πρέπει να το είδε και ο βοηθός του)

2) πεντακάθαρο κόψιμο ως οφσάιντ του Γαστεράτου

3) ανατροπή του Κωστακιώτη και πεντακάθαρο πέναλτι και αυτός κοιτούσε προς τα απέναντι χιονισμένα βουνά και γελούσε...:!!

4) στο δεύτερο ημίχρονο τα σφυρίγματα του ήταν όλα ανάποδα κατά της ομάδας μας

5) στην αρχή του παιχνιδιού βγάζει κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή μας Κουλάλη χωρίς αιτία που ήταν και ο λόγος αποβολής του προς το τέλος του δεύτερου ημιχρόνου πάλι με κίτρινη για φάουλ…!!!

Τα γεγονότα των Τρικάλων Ημαθίας είναι ακόμα φρέσκα στην μνήμη μας με έναν άλλο λαμπρό ρέφερι της ελληνικής διαιτησίας και όταν τυγχάνουμε παρόμοιων διαιτησιών εξοργιζόμαστε γιατί δεν μας προστατεύει κάνεις ενώ οι διαιτητές μένουν στο απυρόβλητο χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν...!!

**Θα υπάρξει και σχετικό βίντεο για να λυθούν όλες οι απορίες..

Σημ.: Θα πρέπει να τονίσουμε ότι σε όλα τα παιγνίδια υπάρχει παρατηρητής διαιτησίας και για να τιμωρηθεί ένας διαιτητής λαμβάνεται υπόψη η έκθεση του παρατηρητή.

 

Από το ματς Εθνικού Κεραμιδίου- Αστέρα Πετριτή με τον αρχηγό του Αστέρα Γ. Γαρδικιώτη να διαμαρτύρεται στον διαιτητή για απόφασή του. ΦΩΤΟ@KATERINI.GR

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια