Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΠΣΚ, Σουπερ Καπ 2023: Ο Αστέρας Πετριτή πήρε το Super Cup, νίκησε 2-1 τον Θιναλιακό (photos)

ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ
24 Ιανουαρίου 2024 / 18:45
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ήταν η 3η συνεχόμενη φορά που ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ανάμεσα στις δυο ομάδες (2019 και 2022 τα προηγούμενα χρόνια, αφού 2020 και 2021 λόγω covid δεν είχε διεξαχθεί)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάπως καθυστερημένα έγινε στο γήπεδο του Ολύμπου, την Τετάρτη 24/1/2024, ο αγώνας για το Σούπερ Καπ Κέρκυρας του 2023 (συνήθως γίνεται τον Σεπτέμβρη), στον οποίο αναμετρήθηκαν ο πρωταθλητής Κέρκυρας του 2023 Θιναλιακός με τον κυπελλούχο Αστέρ5α Πετριτή. Ήταν η 3η συνεχόμενη φορά που ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ανάμεσα στις δυο ομάδες (2019 και 2022 τα προηγούμενα χρόνια, αφού 2020 και 2021 λόγω covid δεν είχε διεξαχθεί). Τα έσοδα του αγώνα ο οποίος λέγεται και «Αλληλεγγύης» δίνονται για να τα διαθέσει η Ένωση σε ανθρώπους του αθλητισμού που έχουν ανάγκη (τραυματισμοί κλπ) και σήμερα υπήρχε ειδικό κουτί για να βοηθήσουν οι φίλαθλοι να ενισχύσουν τον παραπάνω σκοπό. 

Ο Αστέρας Πετριτή για 3η φορά στην ιστορία του κατέκτησε το κύπελλο αυτό νικώντας αυτή τη φορά τον αντίπαλό του, δίκαια με 2-1. Ο αγώνας κινήθηκε σε αθλητικότατα πλαίσια, με τις δυο ομάδες να δίνουν τη δική τους μάχη για την κατάκτηση ενός τροπαίου, όμως η διαφορά κατηγοριών έπαιξε το ρόλο της. Ο νικητής Αστέρας Πετριτή αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική και ο Θιναλιακός μια κατηγορία παρακάτω στην Α΄ ΕΠΣΚ. Αυτό δεν φάνηκε πάρα πολύ, αν και ο Αστέρας είχε την υπεροχή, τις ευκαιρίες και ήταν πιο ομάδα, με τον Θιναλιακό να στέκεται εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο, να προσπαθεί να φτάσει στην επιτυχία, ήλθε στο γήπεδο για να διεκδικήσει το τρόπαιο, αλλά έχασε από ανώτερο αντίπαλο.

Μόλις στο 13΄ο Κ. Γεωργακόπουλος έκανε ένα φοβερό γυριστό σουτ με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Σκάρπου, αλλά στο 25΄σε σέντρα από δεξιά, ο Γαρδικιώτηςς από την μικρή περιοχή με κεφαλιά έκανε το 1-0. Ο Θιναλιακός που δεν πτοήθηκε συνήλθε γρήγορα και τρία λεπτά αργότερα ισοφάρισε, ο Τσιαούσης ελίχθηκε από δεξιά και με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα πρωτα στο κάθετο και στη συνέχεια στα δίχτυα του Θοεδωρόπουλου για το 1-1, σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Αστέρας πίεσε για να φτάσει στο γκολ και τη νίκη, τα κατάφερε με κοντινή κεφαλιά του Κ. Λούβρου στο 78΄, έκανε το 2-1 που ήταν και τελικό, ενώ στο 83΄σε σέντρα σουτ του Σούκερα η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι του Σκάρπου, κύλησε παράλληλα από την εστία και αποκρούστηκε στη συνέχεια. Στα τελευταία λεπτά ο Θιναλιακός είχε δυο καά σουτ με τον Χρ. Αρμένη που έστειλαν όμως τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αστέρα.

Διαιτητές: Μαργαρίτης, Γραμμένος, Μιχαλάς εξαιρετικοί.

Αστέρας Πετριτή (Ι. Σγφακιανάκης): Θεοδωρόπουλος, Ρουμελιώτης, Γαρδικιώτης, Πούλος, Μεντής, Γωγουβίτης, Κρητικός, Γεωργοπάλης, Κοιλιάρας, Γκασίδης, Γεωργακόπουλος (έπαιξαν και οι Λέσσης, Τσιάβος, Λούβρος, Σούκερας).

Θιναλιακός (Σπ. Δένδιας):  Σκάρπος, Αγόρας, Τσαούσης, Αρμένης, Λεπενιώτης, Κωστελέτος, Χατζηδημητρίου, Πολύζος, Γκόγκος, Βλάχος, Νούτσης, Φούκης (έπαιξαν και οι Κοντάλιπος Αν., Κοντάλιπος Στ.).      

 

ΦΩΤΟ@ Αντώνης Καρύδης

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια