Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση για το Bullying, η ανάγκη του κλειστού γυμναστηρίου

Πήγασος Νότιας Κέρκυρας
07 Φεβρουαρίου 2024 / 16:17
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η μάστιγα της εποχής είναι το Bullying και οι ξυλοδαρμοί σε ανυπεράσπιστα αγόρια ή κορίτσια, είτε στο σχολείο, είτε στο δρόμο, είτε στις πλατείες.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η μάστιγα της εποχής είναι το Bullying και οι ξυλοδαρμοί σε ανυπεράσπιστα αγόρια ή κορίτσια, είτε στο σχολείο, είτε στο δρόμο, είτε στις πλατείες. Όλα αυτά δεν είναι εύκολο να αλλάξουν αν δεν υπάρξει παιδεία αρχικά και δεν πάρουν μέτρα οι αρμόδιοι στη συνέχεια. Ο αθλητισμός είναι ένα μέσο που βοηθάει πολλαπλά τα παιδιά και μέσα από αυτόν στο σύνολό τους σχεδόν τους δείχνει το δρόμο να γίνουν και καλύτεροι άνθρωποι, με τα σωματεία να προχωράνε σε εκδηλώσεις που βοηθάνε.

Ο Πήγασος Νότιας Κέρκυρας είναι ένα νέο σωματείο που καλλιεργεί το μπάσκετ και στις τάξεις του έχει πάνω από 150 παιδιά (αγόρια και κορίτσια), που προετοιμάζονται και μαθαίνουν το άθλημα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, σε ανοικτά γήπεδα με ότι αυτό συνεπάγεται το χειμώνα. Πέραν της προπόνησης και της εκπαίδευσης στο μπάσκετ, προχωράει και σε άλλες δραστηριότητες που είναι χρήσιμες για την ζωή και μια εκδήλωση για το Bullying που διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή μαζί με σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, είναι από τα μαθήματα ζωής που πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία.

 

Η ανακοίνωση του Πήγασου

 

Ως σύλλογος το μόνιμο και κύριο μέλημά μας είναι τα παιδιά και οι ανάγκες τους. Αυτό δεν αφορά μόνο την παρουσία τους στο γήπεδο αλλά και κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους. Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου λοιπόν και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολικού κέντρου Μελιτειέων (Βραγκανιώτικα) διοργανώνουμε από κοινού με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του εν λόγω σχολείου μια εκδήλωση-ενημέρωση για κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα τα παιδιά μας στη σύγχρονη εποχή, το Bullying. Θα παρουσιάσει η κα Μαριάννα Δάλκου, Ψυχολόγος υγείας παιδιών και ενηλίκων και θα ακολουθήσει μια γόνιμη –ελπίζουμε- συζήτηση. Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο θέμα αλλά είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί σε αυτήν την περιοχή. Σας περιμένουμε!

 

Αυτές οι πρωτοβουλίες δείχνουν την σοβαρότητα που αντιμετωπίζεται ο νεαρός αθλητής ή αθλήτρια, τα νέα παιδιά και είναι οδηγός για ένα καλύτερο αύριο.

 

Πρέπει όμως να σταθούμε και σε μια ανάρτηση του Πήγασου, μια εβδομάδα πριν, που δείχνει την τεράστια έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων και την ανάγκη οι εξαγγελίες αθλητικών υποδομών να μην μένουν στα χαρτιά. Η Νότια Κέρκυρα χρειάζεται (όπως και η Βόρεια) ένα κλειστό γυμναστήριο και ακούμε πάνω από 40 χρόνια ότι ΘΑ ΘΑ ΘΑ γίνει, αλλά μείναμε στο ΘΑ. Υπάρχει χρηματοδότηση γι αυτό και ελπίζω οι νέα Δημοτική και η Περιφερειακή Αρχή, να προχωρήσουν επιτέλους ένα έργο που είναι χρηματοδοτούμενο. Γιατί απλά μπάσκετ με πολικές θερμοκρασίες το χειμώνα, με βροχή σε ένα ανοικτό γήπεδο σαν αυτό που χρησιμοποιεί ο Πήγασος δεν νοείται. Πέραν αυτού όμως, καιρός είναι στη Λευκίμμη να επιστρέψει η ομάδα βόλεϊ, να δημιουργηθεί ομάδα χάντμπολ, με ότι αυτό συνεπάγεται για όλη τη Νότια Κέρκυρα.

 

Η ανάρτηση του Πήγασου

 

Νεοχώρι, 31 Ιανουαρίου, ώρα 7:15 το απόγευμα, το θερμόμετρο δείχνει 3 βαθμούς Κελσίου. Ας εξηγήσουν όσοι έχουν διατελέσει σε θέση ευθύνης σε αυτά τα παιδιά γιατί εν έτει 2024 για να κάνουν αυτό που αγαπούν πρέπει να υπομένουν αυτές τις συνθήκες, γιατί εμείς δε μπορούμε να τους το εξηγήσουμε…

 

Ο χώρος και τα παιδιά που πρέπει να κάνουν προπόνηση, κάτω από τις συνθήκες που περιγράφουν, γιατί μετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΒΔΕ ΦΩΤΟ@ΠΗΓΑΣΟΣ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια