Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Σ.Δ.Π.Κ. έγινε 60 ετών και έκοψε την πίτα του

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
13 Φεβρουαρίου 2024 / 14:58
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας έχει ιδρυθεί το 1964 και φέτος συμπληρώνει τα 60 χρόνια του, με πολλές επιτυχίες, πολλούς διαιτητές να έχουν φτάσει στην κορυφή και συνεχίζει να προσπαθεί για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας έχει ιδρυθεί το 1964 και φέτος συμπληρώνει τα 60 χρόνια του, με πολλές επιτυχίες, πολλούς διαιτητές να έχουν φτάσει στην κορυφή και συνεχίζει να προσπαθεί για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο.

Στην αίθουσα του Συνδέσμου στο ΕΑΚΚ το βράδυ της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας σε πολύ όμορφο κλίμα με καλεσμένη την παλιά διεθνή διαιτητή και τέως προέδρου του Συνδέσμου Διαιτητών Δυτ. Αττικής κ. Κωνσταντινίδου, ενώ το παρών έδωσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Στ. Γκίκας, ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Ι. Βλαχόπουλος, ο. κ. Αρβανιτάκης μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου των Προπονητών, νέοι και παλιοί διαιτητές και ο κ. Τόμπρος εκπρόσωπος της ΕΔ/ΕΑΚΚ.

 

Ο πρόεδρος του Σ.Δ.Π.Κ. κ. Γ. Αρμενιάκος στο σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος είναι πλέον 60 ετών, ιδρύθηκε το 1964 και σκοπός του είναι να υπηρετεί το ποδόσφαιρο. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη διαιτητών (και σε όλη την Ευρώπη), ο Σύνδεσμος με σχολές κλπ προσπαθεί να πλαισιώσει με νέο αίμα την Κερκυραϊκή διαιτησία η οποία έχει να επιδείξει πολλές επιτυχίες στο παρελθόν. Ανέφερε ότι με τη λογική ΕΠΟ και ΕΠΣΚ ουσιαστικά ο Σύνδεσμος ΔΕΝ λειτουργούσε για 11 χρόνια, κάποιοι παλιοί διαιτητές προσπάθησαν να τον κρατήσουν ζωντανό και ήλθε η νέα διοίκηση της ΕΠΣΚ η οποία άναψε ουσιαστικά το πράσινο φως να επιστρέψουν οι διαιτητές στο Σύνδεσμο και να λειτουργεί πλέον όπως του αρμόζει. Μίλησε για την κ. Κωνσταντινίδου η οποία έγραψε ένα βιβλίο για τη διαιτησία και αυτό θα διανεμηθεί και στους Κερκυραίους διαιτητές, ενώ όπως ανέφερε έχει δυο εκπλήξεις η εκδήλωση.

 

Αυτές ήταν η βράβευση του Χρύσανθου Τσαγκαρόπουλου, παλιού διαιτητή με παρουσία πάνω από 50 χρόνων στον Σύνδεσμο και του Γιώργου Κυπριώτη του παλιότερου ενε ενεργεία διαιτητή με παρουσία στο Σύνδεσμο ανελλιπώς πάνω από 30 χρόνια και… συνεχίζει.

Ο κ. Στ. Γκίκας στο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι σε συνεργασία και με την Περιφέρεια γίνονται έργα για το ποδόσφαιρο, γήπεδο Καρουσάδων αυτή τη στιγμή ασκι ακολουθεί των Αυλιωτών κλπ, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί και πάλι με τον κ. Βρούτση για να μιλήσουν για τα προβλήματα του ΕΑΚΚ. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Βλαχόπουλος τόνισε ότι έκανε πράξη η νέα διοίκηση την υπόσχεση της από την πρώτη μέρα που ανέλαβε, οι διαιτητές λειτουργούν όπως παλιά με το Σύνδεσμό τους κλπ, ενώ η Ένωση δεν «ανακατεύεται», αφήνοντάς του να κάνουν το έργο τους.

 

Η κα Κωνσταντινίδου ανέφερε ότι η σκέψη της για το βιβλίο που εξέδωσε ήταν να βοηθηθούν οι διαιτητές μετά το τέλος του ματς όταν καλούνται να γράψουν το φύλλο αγώνος. Όπως είπε είναι μια έκθεση που πρέπει να αποτυπώσουν την πραγματικότητα για όσα έγιναν στο ματς και επειδή υπάρχει κούραση κλπ θα πρέπει να καθαρή σκέψη να συμπληρώσουν την αλήθεια στο Φ.Α. και όπως είπε το μοίρασε αρχικά στους διαιτητές του Συνδέσμου της, ενώ ευχαρίστησε για την πρόσκληση, στην Κέρκυρα με την οποία έχει δεσμούς.

Όμορφη και μεστή εκδήλωση, για την Κερκυραϊκή διαιτησία η οποία κάνει τη δική της ξεχωριστή προσπάθεια τα δυο τελευταία χρόνια, ενωμένη και σε άψογη συνεργασία με την Ένωση.

 

ΦΩΤΟ@ΣΠ. ΠΙΚΟΥΛΑΣ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια