Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο τέως πρόεδρος του Ολύμπου, Τάκης Γαβαλάς

Τάκης Γαβαλάς
04 Μαρτίου 2024 / 15:01
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Έδωσε τη δική του μάχη με την «επάρατο», την πολέμησε με πάθος όπως έκανε στα γήπεδα τη δεκαετία του ΄60, αλλά την έχασε σήμερα 4 Μαρτίου 2024 σε ηλικία 78 χρόνων ο παλιός ποδοσφαιριστής (τερματοφύλακας) και αργότερα πρόεδρος του Ιστορικού Ολύμπου Τάκης Γαβαλάς.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έδωσε τη δική του μάχη με την «επάρατο», την πολέμησε με πάθος όπως έκανε στα γήπεδα τη δεκαετία του ΄60, αλλά την έχασε σήμερα 4 Μαρτίου 2024 σε ηλικία 78 χρόνων ο παλιός ποδοσφαιριστής (τερματοφύλακας) και αργότερα πρόεδρος του Ιστορικού Ολύμπου Τάκης Γαβαλάς.

Ο Τάκης ήταν μέλος και βασικός τερματοφύλακας στη σπουδαία ομάδα των αστεριών που είχε ο Όλυμπος τη δεκαετία του ΄60, ένας εξαιρετικός αθλητής και άνθρωπος που άφησε το δικό του στίγμα στα γήπεδα όχι μόνο της Κέρκυρας, αφού ο Ιστορικός έδινε τότε πολλές μάχες και εκτός νησιού.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας δεν θα μπορούσε να μείνει μακριά από τα γήπεδα και την μεγάλη του αγάπη τον Όλυμπο, που υπηρέτησε πιστά. Ανέλαβε σε μια δύσκολη περίοδο τις τύχες της ομάδος, είχε ένα πολύ νοικοκυρεμένο σωματείο, κέρδισε τίτλους και τον σεβασμό όλων, αθλητών, προπονητών, παραγόντων, φιλάθλων.

Η αγάπη του για τον ποδόσφαιρο τον «έκανε» να το υπηρετήσει και σαν παρατηρητής αγώνων της ΕΠΣΚ και εκεί έδωσε ότι μπορούσε να βοηθήσει το άθλημα, ενώ για την όλη του παρουσία, το ήθος του και την προσφορά του, κέρδισε τον απόλυτο σεβασμό και την εκτίμηση όλων.

Αφήνει ένα μεγάλο κενό στην αθλητική οικογένεια του νησιού, στον Ιστορικό Όλυμπο και όχι μόνο, όσοι γνώριζαν τον Τάκη και σαν άνθρωπο εκτός αθλητισμού, τον εκτιμούσαν απεριόριστα.

Η «οικογένεια» της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ συλλυπείται θερμά την οικογένειά του και εγώ προσωπικά εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο ενός σπουδαίου ανθρώπου, που μας ένωνε ο Ιστορικός Όλυμπος.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει

  1. Ο Τάκης Γαβαλάς κέρδισε τίτλους και σαν πρόεδρος του Ολύμπου, εδώ στο ΕΑΚΚ με τα τρόπαια.
  2. Η ομάδα του Ιστορικού Ολύμπου (2002-2003) με τον πρόεδρο της τότε,  Τ. Γαβαλά

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια