Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βροχή τα μετάλλια των Κερκυραίων νεαρών σκακιστών

Σκακιστικό Σχολικό Πρωτάθλημα
21 Μαρτίου 2016 / 12:20

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η μεγάλη διοργάνωση του Σκακιστικού Σχολικού Πρωταθλήματος Δυτικής Ελλάδας έγινε στο κλειστό φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μάρτη, με τη συμμετοχή αθλητών από Γιάννινα, Πρέβεζα, Άρτα, Λευκάδα, Παραμυθιά και άλλες περιοχές της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας ενώ οι συμμετοχές έφτασαν στον εντυπωσιακό αριθμό των 402 μικρών σκακιστών!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Διοργανωτές ήταν η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας, ο Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας και ο Θινάλιος Σκακιστικός Σύλλογος. Το τελικό αποτέλεσμα ισοδυναμεί με ένα θρίαμβο για τους νεαρούς Κερκυραίους σκακιστές που κατέκτησαν 51 από τα συνολικά μετάλλια που έδινε το Πρωτάθλημα και 10 από τα 11 Κύπελλα! Συγκεκριμένα οι Κερκυραϊκές ομάδες κατέκτησαν το Κύπελλο στις κατηγορίες των Δημοτικών, των Γυμνασίων κα των Λυκείων, ενώ στο ατομικό μόνο στην Ε’ Δημοτικού το Κύπελλο δεν πήρε Κερκυραίος μαθητής.

Το Πρωτάθλημα ξεκίνησε το Σάββατο το πρωί με το Ομαδικό Πρωτάθλημα Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων. Από τις 6 θέσεις πρόκρισης στο Πανελλήνιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα, και οι 6 κατακτήθηκαν από ομάδες της Κέρκυρας! Συνολικά πήραν μέρος 33 ομάδες και 140 σκακιστές. 6ο Δημοτικό Κέρκυρας, Δημοτικό Καρουσάδων, 12ο Δημοτικό Κέρκυρας κατέκτησαν τις 3 πρώτες θέσεις στα Δημοτικά και θα μας εκπροσωπήσουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ενώ στα Γυμνάσια προκρίθηκαν κατακτώντας τις πρώτες θέσεις το 6ο Γυμνάσιο Κέρκυρας και το Γυμνάσιο Αγρού. Τέλος στα Λύκεια προκρίθηκε το 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας. Το Κύπελλο στα Δημοτικά Σχολεία πήρε για 2η συνεχόμενη χρονιά με εξαιρετική εμφάνιση το 6ο Δημοτικό Κέρκυρας με 5 νίκες σε 5 αγώνες. Τα Κύπελλα και τα μετάλλια στους νικητές απένειμε η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας κ. Νικολέττα Πανδή.

Το απόγευμα έγιναν τα ατομικά Πρωταθλήματα των Νηπιαγωγείων. Α’ και Β’ Δημοτικού. Οι λιλιπούτειοι σκακιστές εντυπωσίασαν με την σοβαρότητα την συγκέντρωση και το εξαιρετικό σκακιστικό τους επίπεδο. Πήραν μέρος συνολικά 103 παιδιά. Μετά από αγώνες 5 παρτίδων που διάρκεσαν 3,5 ώρες ακολούθησε η απονομή των επάθλων και των αναμνηστικών διπλωμάτων από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κώστα Γκούση. Οι Πρωταθλητές: Νηπιαγωγείο 1ος Μάξιμος Καρύδης, 2ος Ραφαέλ Τζουβέλης, 3ος Χάρης Χαρίσης, 1η Αλεξάνδρα Σκιαδοπούλου, Α’ Δημοτικού 1ος Τάσος Παντελής 2η και 1η στα κορίτσια Κέλλυ Σκλαβούνου, 3ος Σπύρος Σπιτιέρης, Β’ Δημοτικού, 1η σε αγόρια και κορίτσια Κατερίνα-Αργυρώ Γκουτζούκη, 2ος Ιωσήφ Μοσχατ και 3η Δέσποινα Μπαντούνου.

 Όμως και η επόμενη ημέρα, αποδείχτηκε εξίσου θριαμβευτική για τους σκακιστές της Κέρκυρας, που απέσπασαν την συντριπτική πλειονότητα των επάθλων μετά από εξαιρετικές και δύσκολες παρτίδες. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις 7 κατηγορίες των τάξεων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων Σχολείων τα 6 χρυσά μετάλλια και τα κύπελλα πήραν μαθητές του νησιού μας! Πήραν μέρος 133 μαθητές. Συγκεκριμένα οι θέσεις που πήραν οι Κερκυραίοι μαθητές ήταν: Κατηγορία Γ’ Δημοτικού: 1ος Βλαχόπουλος Γιώργος, 2ος Πουλιάσης Σίμος, 3ος Θεοτόκης Μάρκος Κατηγορία Δ’ Δημοτικού 1η σε αγόρια και κορίτσια Παρίση Θεοδώρα, 2η Σκλαβούνου Ηλιάνα και 3ος Βλάχος Ορέστης. Κατηγορία Ε’ Δημοτικού: 2ος Παγκράτης Σπύρος, 1η στα κορίτσια Μακαντάνη Μαριάννα. Κατηγορία ΣΤ’ Δημοτικού: 1ος Λευθεριώτης Αλέξανδρος, 2ος Στρατηγός Σπύρος, 3ος Βουργίδης Θανάσης, 1η στα κορίτσια Σκορδίλη Ευτυχία. Κατηγορία Α’ Γυμνασίου: 1ος Γιόκα Μάρτιν, 2ος Γιούργας Αλέξανδρος, 3ος Αυλωνίτης Σπύρος. Κατηγορία Β’ Γυμνασίου: 1ος Μακρής Σπύρος, 2ος Τζουβέλης Ντιόν, 3ος Βουρλής-Κωλέττης Σωκράτης. Κατηγορία Γ’ Γυμνασίου: 1ος Κολυτάς Σπύρος, 2η και 1η στα κορίτσια Πλούσκα Αντιγόνη και 3ος Κορακιανίτης Σπύρος. Τέλος στα Λύκεια Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Αλέξανδρος Βαλσάμης, 2ος ο Βουρλής Κωλέττης Μιλτιάδης, 3ος ο Βουρλής Κωλέττης Αχιλλέας και 1η στα κορίτσια ή Φωτεινή Γραμμένου.

Οι πρώτοι στις κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών κέρδισαν προκρίσεις για την τελική φάση που Πρωταθλήματος Ελλάδας που θα γίνει φέτος από 23 έως 25 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου AthosPalaceστην Χαλκιδική.