Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η μάχη παραμονής του Αστέρας, ρυθμιστής η ΑΕ Λευκίμμης

Γ ΕΘΝΙΚΗ
06 Μαρτίου 2024 / 15:30
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η μάχη παραμονής για τον Αστέρα Πετριτή 9 αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής είναι δύσκολη αλλά εφικτή. Αντίθετα για την ΑΕ Λευκίμμης δεν υπάρχει καμιά ελπίδα ήδη πρέπει να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα, η οποία θα είναι δύσκολη μετά από επτά (7) συνεχόμενα χρόνια στην Γ΄ Εθνική.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η μάχη παραμονής για τον Αστέρα Πετριτή 9 αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής είναι δύσκολη αλλά εφικτή. Αντίθετα για την ΑΕ Λευκίμμης δεν υπάρχει καμιά ελπίδα ήδη πρέπει να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα, η οποία θα είναι δύσκολη μετά από επτά (7) συνεχόμενα χρόνια στην Γ΄ Εθνική. Σίγουρα όμως η ΑΕΛ που είναι ικανή να κερδίσει κάθε αντίπαλο, θα είναι ρυθμιστής αντιμετωπίζοντας τόσο τον Αστέρα όσο και άλλες ομάδες που μάχονται για υποβιβασμό (Θεσπρωτό, Τρίκαλα).

Στις εννέα αγωνιστικές που απομένουν με δεδομένο ότι έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα ο Μαγνησιακός και ο ΠΟ Φήκης, οι ομάδες που διεκδικούν την παραμονής τους θα παίξουν 8 ή και 7 ματς, αφού θα πάρουν στα χαρτιά τα ματς με αντιπάλους τις ομάδες που δεν μετέχουν.

Με βάση την τωρινή βαθμολογία οι ομάδες που δίνουν την μάχη παραμονής είναι Αναγέννηση Άρτας, Τρίκαλα, Θεσπρωτός που έχουν 36 βαθμούς και Αστέρας Πετριτή, Εορδαϊκός που έχουν 35. Μια ομάδα θα υποβιβαστεί από αυτές και πιθανόν μια θα δώσει μπαράζ παραμονής με τρεις ακόμη ομάδες (μια από κάθε άλλο Όμιλο) για δυο θέσεις στη Γ΄ Εθνική τη νέα περίοδο.

Ο βαθμολογικός πίνακας, προσθέτοντας τις νίκες των ομάδων που θα πάρουν στα χαρτιά στα παιγνίδια με Φήκη και Μαγνησιακό ουσιαστικά είναι:

ΑΟ Τρίκαλα        (36+6)                  42

Αστέρας Πετριτή (35+6)                               41

Θεσπρωτός        (36+3)                   39

………………………………………………………

Αναγέννηση Άρτας (36+3)           39

………………………………………………………

Εορδαϊκός          (35+3)                   38          

 

Στην παρένθεση οι βαθμοί σήμερα + αυτοί που θα πάρουν στα χαρτιά, ο Αστέρας και τα Τρίκαλα από 2 αγώνες και οι άλλες ομάδες από έναν αγώνα, από τον άλλο τους έχουν πάρει. Να δούμε το πρόγραμμα των ομάδων ως το τέλος και την πιθανή τελική τους συγκομιδή

Τα Τρίκαλα (42β) θα παίξουν εκτός με Θεσπρωτό, Άρτα και εντός με Εθνικό, Λευκίμμη, Αρτάκη, Κιλελέρ, Κατσικά, μπορούν να φτάσουν εύκολα από 51 ως 54 βαθμούς.

Ο Αστέρας Πετριτή (41β) παίζει εκτός Θύελλα Κατσικά, Ζάκυνθος, Καστοριά, Εορδαϊκό και εντός με Πιερικό, Εθνικός Κεραμιδίου, ΑΕ Λευκίμμης, έχει δύσκολο πρόγραμμα, πρέπει να κάνει τουλάχιστον μια νίκη έξω και να πάρει 7-9 βαθμούς μέσα για να σωθεί, μπορεί να φτάσει 51 ως 54 βαθμούς.

Η Αναγένηση Άρτας (39 β.) παίζει εκτός με Ζάκυνθο, Εορδαϊκός, Βατανιακό, Λιανοκλάδι, Πιερικό και εντός με Καστοριά, Σβορώνο, Τρίκαλα, έχει δύσκολο πρόγραμμα φτάνει από 48 ως 54 β.

Ο Θεσπρωτός (39β.) παίζει εκτός με Σβορώνο, Βατανιακό, Λιανοκλάδι, Κεραμίδι, Λευκίμμη και εντός με Εορδαϊκό, Τρίκαλα, Πιερικό μπορεί 51 ως 54 βαθμούς.

Ο Εορδαϊκός έχει (38β.) παίζει εκτός με Θεσπρωτό, Κιλελέρ, Κατσικά, Ζάκυνθο και εντός με Αρτάκη, Άρτα, Καστοριά, Πετριτή, μπορεί να φτάσει 37 ως 52 βαθμούς.

 

Όλα αυτά με βάση τη δυναμική των ομάδων ως τώρα και τη λογική στη συνέχεια. Όμως επειδή στο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν τα πάντα, επειδή κάποιες ομάδες θα είναι αδιάφορες και μπορούν οι διεκδικητές της παραμονής να πάρουν νίκες (εκτός προγράμματος ή λογικής) όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς.

Θεωρούμε ότι η παραμονή θα κριθεί στους 51-53 βαθμούς και η λογική λέει ότι τα Τρίκαλα έχουν πιο εύκολο πρόγραμμα και είναι πιο κοντά στην παραμονή, ο Εορδαϊκός θα μαζέψει λιγότερους βαθμούς και είναι πιο κοντά στον υποβιβασμό, ενώ οι άλλες ομάδες είναι πάνω κάτω τα ίδια και όποια κάνει μια ήττα εκτός προγράμματος θα υποβιβαστεί. Για τον δικό μας Αστέρα Πετριτή η παραμονής είναι πολύ πιο κοντά από τον υποβιβασμό, μπορεί να κάνει συνολικά τέσσερις νίκες και να παραμείνει στην κατηγορία.

 

Η ομάδα του Αστέρα Πετριτή όπως παρατάχθηκε στο τελευταίο ματς με τον Αστέρα Σταυρού Λιανοκλαδίου ΦΩΤΟ@ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια