Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε σχολή διεθνών προπονητών πυγμαχίας, ο Χ. Μοσχάτ

παοκ
22 Φεβρουαρίου 2017 / 17:20

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ήδη έκλεισε τα 20 χρόνια προσφοράς ο Πυγμαχικός Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας, με έτος ίδρυσης το 1996, αλλά η ιστορία του είναι λίγα χρόνια πιο πίσω, αφού ιδρύθηκε σαν «Ο ΦΙΛΩΝ» εις μνήμην του πρώτου Ολυμπιονίκη πυγμάχου στο τέλος της δεκαετίας του ΄80 από τον Κ. Παπαδόπουλο, παλιό πρωταθλητή Ελλάδας στην πυγμαχία.

 Ένας βορειοελλαδίτης, που ήταν στο νησί μας για επαγγελματικούς λόγους, αλλά κάποια στιγμή έφυγε, με αποτέλεσμα να αναλάβει τα ηνία του συλλόγου, σαν πρώτος προπονητής, αλλά και ψυχή ο Χρήστος Μοσχάτ, παλιός αθλητής του ΠΑΟΚ με αρκετές διακρίσεις. Πέρασαν δυο δεκαετίες αλλά εκεί πιστός σε αυτό που αγαπάει ξεχωριστά, μαζί με λίγους ανθρώπους και πρόεδρο τον κ. Κ. Νάκο,  κρατάνε σε εξαιρετικό επίπεδο ένα σύλλογο στο νησί που εδρεύει στο κλειστό του ΕΑΚΚ. Βέβαια οι ανάγκες για περισσότερες γνώσεις, αλλά και το άνοιγμα των φτερών των αθλητών για συμμετοχές πέραν από τα διασυλλογικά ή Πανελλήνια πρωταθλήματα, οδήγησαν τον προπονητή του ΠΑΟΚ Χρήστο Μοσχάτ όλη την περασμένη βδομάδα, στην παρακολούθηση Διεθνής Σχολής Προπονητών Πυγμαχίας ενός (1*) αστεριού.
Στη σχολή που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας συμμετείχαν 24 προπονητές από όλη την Ελλάδα και με την εξασφάλιση του διπλώματος αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής σε διεθνείς αγώνες, που διοργανώνονται υπό την έγκριση και εποπτεία της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας ΑΙΒΑ & EUBC. Μάλιστα στην  ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία τονίζει πως: «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοιου είδους σχολή και αυτό επιτεύχθηκε χάρη στην πρόταση και επιμονή της Διοίκησης η οποία πίστεψε και πιστεύει στους Έλληνες Προπονητές Πυγμαχίας».
Η παρουσία και η απόκτηση διπλώματος από τον κερκυραίο προπονητή, δείχνει αν μη τι άλλο το μεγάλο ενδιαφέρον για κάτι ακόμα ψηλότερο για τον ΠΑΟΚ και τους αθλητές που έχουν αρκετές ψηλές διακρίσεις σε Πανελλήνιο επίπεδο.