Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η κλήρωση των πρωταθλητριών ΕΠΣ στο δρόμο για την Γ΄ Εθνική

Γ΄ Εθνική
03 Απριλίου 2024 / 16:44
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Έγινε η κλήρωση των ομίλων του πρωταθλήματος πρωταθλητριών των ΕΠΣ για τον προβιβασμό στη Γ’ Εθνική της αγωνιστικής περιόδου 2024-25.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έγινε η κλήρωση των ομίλων του πρωταθλήματος πρωταθλητριών των ΕΠΣ για τον προβιβασμό στη Γ’ Εθνική της αγωνιστικής περιόδου 2024-25. Στο ειδικό πρωτάθλημα για τον προβιβασμό στη Γ' Εθνική θα συμμετάσχουν οι 53 πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι 3 δευτεραθλήτριες ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά 56 ομάδες.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε ένα γύρο 7 αγωνιστικών (3 αγώνες εντός, 3 αγώνες εκτός, 1 ρεπό). Από τους 8 ομίλους των 7 ομάδων έκαστος, οι οποίοι προέκυψαν από την κλήρωση, θα προβιβασθούν οι 3 πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης κάθε ομίλου. Συνολικά 24 ομάδες θα προβιβασθούν από το εν λόγω πρωτάθλημα στην Γ΄ Εθνική κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2024–25.

Πρωταθλητής ακόμη δεν έχει αναδειχθεί στην ΕΠΣ Κέρκυρας, τρεις ομάδες Αναγέννηση Περιβολίου, ΟΦΑΜ, Όλυμπος είναι αυτές που διεκδικούν τον τίτλο, η μια από αυτές θα βρεθεί στον 3ο όμιλο των «μπαράζ» μαζί με τις πρωταθλήτριες ομάδες από Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Πρέβεζα/Λευκάδα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Καστοριά για να διεκδικήσουν τις προνομιούχες θέσεις. .

Το μίνι αυτό πρωτάθλημα των επτά (7) πρωταθλητριών των ΕΠΣ θα ξεκινήσει στις 28 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Ιουνίου.

Από τις άλλες Ενώσεις που θα βρεθούν αντιμέτωπες με την πρωταθλήτρια Κέρκυρας, γνωστές είναι μόνο τρεις ομάδες, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί τα πρωταθλήματα. Έχουμε τον Παναγροτικό από την Αιτ/ναι, τον Άρη Φιλιατών από την Θεσπρωτία και την ΑΕ Γραμμοχωρίων από την Καστοριά.

Στις άλλες Ενώσεις θα έχουμε στην Πρέβεζα/Λευκάδα τον νικητή των μπαράζ ανάμεσα σε Αμβρακικό Βόνιτσας (τερμάτισε 1ος με 55 βαθμούς) και Απόλλωνα Πάργας (2ος με 51β.). Στην Άρτα η Δόξα έχει τερματίσει πρώτη με 59 βαθμούς, ακολουθεί η Ανέζα 53 (και 1 ματς λιγότερο) μαζί με Αία Ράχης και Αγ. Αναργύρους (που είναι πολύ μακριά βαθμολογικά) θα έχουμε μπαράζ, αλλά μια από τις δυο πρώτες ομάδες θα είναι πρωταθλήτρια. Στην ΕΠΣ Ηπείρου (Γιάννινα) προηγείται και λογικά θα είναι πρωταθλήτρια η Θύελλα Ελεούσας με 72 βαθμούς, ακολουθούν Ανατολή και Αγροτικός Καστρίτσας με 68 και απομένουν 4 παιγνίδια για να τελειώσει το πρωτάθλημα.

Με βάση την κλήρωση η πρωταθλήτρια Κέρκυρας θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τις πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ Καστοριάς, Άρτας, Πρέβεζας/Λευκάδας και εκτός Αιτωλοακαρνανία, Θεσπρωτία, Γιάννενα. Ουσιαστικά για να πάρεις την άνοδο χρειάζεσαι 4 νίκες στα έξι ματς.

 

Το πρόγραμμα (1η αγωνιστική)

Κυριακή 28 Απρίλη

ΕΠΣ Κέρκυρας – ΕΠΣ Καστοριάς

ΕΠΣ Ηπείρου – ΕΠΣ Άρτας

ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας – ΕΠΣ Θεσπρωτίας

Ρεπό ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας

 

Τα άλλα ματς για την πρωταθλήτρια Κέρκυρας:

2η αγωνιστική

ΕΠΣ Θεσπρωτίας –ΕΠΣ Κέρκυρας 1/5/2024

αγωνιστική

ΕΠΣ Κέρκυρας –ΕΠΣ Άρτας          12/5/2024

αγωνιστική

ΕΠΣ Κέρκυρας – ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας 19/5/2024

5η αγωνιστική

Ρεπό ΕΠΣ Κέρκυρας 26/5/2024

6η αγωνιστική

ΕΠΣ Ηπείρου - ΕΠΣ Κέρκυρας 2/6/2024

 

ΦΩΤΟ@ΕΠΟ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια