Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου εις μνήμη του Γ. Μουζακίτη

Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου
09 Μαΐου 2024 / 15:07
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Με πρωτεργάτη τον ακούραστο σε τέτοιες πρωτοβουλίες Μανώλη Ροκίδη, θα διεξαχθεί και φέτος τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου στη μνήμη του Γιώργου Μουζακίτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 22 του χρόνια.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με πρωτεργάτη τον ακούραστο σε τέτοιες πρωτοβουλίες Μανώλη Ροκίδη, θα διεξαχθεί και φέτος τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου στη μνήμη του Γιώργου Μουζακίτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 22 του χρόνια. Έπαιξε στον Οδυσσέα Αυλιωτών, γιος του Ι. Μουζακίτη που υπήρξε ως πρόσφατα αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Κέρκυρας (μετά την εκλογή του σαν Δημοτικός σύμβουλος παραιτήθηκε της θέσης του).

Ήταν ένα παιδί που έδωσε τεράστιες μάχες με την επάρατο αλλά δεν μπόρεσε να την νικήσει και βύθισε στο πένθος όχι μόνο την Βόρεια Κέρκυρα, αλλά όλο το νησί. Στη μνήμη του διοργανώνεται ένα τουρνουά ακαδημιών που παίρνουν μέρος όλες όσες βρίσκονται στην Βόρεια Κέρκυρα, ανταποκρινόμενες στην πρόταση του Μανώλη Ροκίδη όπου και οργανώνει την εκδήλωση.

Ο Οδυσσέας Αυλιωτών, η Ολυμπιάδα Καρουσάδων, η σχολή ΠΑΟΚ, ο Θιναλιακός, ο Αχιλλέας Νυμφών και ο Δίας Κασσιόπης με την Ιόνια Ακαδημία θα δώσουν το παρόν στο γήπεδο Κασσιώπης όπου την ερχόμενη Κυριακή 12 Μάη θα διεξαχθεί το τουρνουά, ενώ η έναρξη θα είναι στις 10 το πρωί.

Η διοργάνωση «χρεώνεται» στην Ιόνια Ακαδημία Ποδοσφαίρου (ΡΟ.ΜΑ.) και είναι υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Κέρκυρας και του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας. Η διοργάνωση γίνεται για την ενίσχυση και προβολή του Συλλόγου η «ΠΙΣΤΗ», γονέων και κηδεμόνων παιδιών με παθήσεις καρκίνου.

Ο κ. Μ. Ροκίδης μας είπε… ότι θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τις Ακαδημίες που δέχθηκαν την πρόσκληση και θα είναι παρούσες, την ΕΠΣΚ και τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας καθώς και όλους όσοι συμβάλλουν να γίνει αυτό το τουρνουά.

Να σημειώσουμε ότι αρχικά ήταν να γίνει τον Απρίλη, αλλά συνέπεσε ίδια μέρα με τον «Κάσσιο Δία», οπότε αναβλήθηκε για 12 Μάη, ενώ οικοδεσπότες θα είναι εκτός του Δία Κασσιόπης και ο Θιναλιακός ο οποίος έχει και αυτός έδρας το γήπεδο Κασσιόπης αφού το δικό του είναι παρατημένο τρία χρόνια τώρα.

 

ΦΩΤΟ@ΙΟΝΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια