Πέμπτη 16.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δύσκολη έξοδος στην Τρίπολη για τον ΑΟΚΚ

Αστέρας Τρίπολης - ΑΟΚΚ pre
03 Μαρτίου 2017 / 19:05
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας έχει ταξίδι για την Κέρκυρα στην Τρίπολη για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα σε ένα ματς που οι γηπεδούχοι έχουν απόλυτη ανάγκη τους βαθμούς.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από αρκετά χρόνια η ομάδα του Αστέρα, που τα τελευταία χρόνια έβγαινε Ευρώπη και μάλιστα δυο φορές μπήκε σε Ομίλους, είναι σε δύσκολη βαθμολογικά θέση και η νίκη απέναντι στον ΑΟΚΚ φαντάζει μονόδρομος. Είναι οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, με την Κέρκυρα να έχει μια διαφορά ασφαλείας απέναντι σε Ηρακλή και Βέροια, που βρίσκονται στις δυο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί στον υποβιβασμό, αλλά δεν μπορεί και δεν εφησυχάζει η ομάδα, θέλει και μαθηματικά να κλειδώσει την παραμονή, που είναι προ των πυλών ουσιαστικά, αλλά όχι και τυπικά.
Ο Μιχάλης Γρηγορίου ξέρει πολύ καλά τον αντίπαλο, που έχει αλλάξει τέσσερις προπονητές φέτος, γνωρίζει τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματά του και οι σκέψεις του είναι να μην αλλάξει κάτι από την φιλοσοφία της ομάδας στα εκτός έδρας ματς για να πάρει αποτέλεσμα. Έτσι το βάρος στις τελευταίες προπονήσεις ρίχτηκε ως συνήθως στην τακτική, στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, εκεί που χρησιμοποίησε διάφορα σχήματα, αλλά και στις αντεπιθέσεις, αφού έτσι σκέφτεται να κτυπήσει τον Αστέρα που υποχρεωτικά θα παίξει ανοικτά και θα υπάρχουν χώροι στην άμυνα.
Στο ματς αυτό η Κέρκυρα θα στερηθεί των υπηρεσιών του Παναγιώτη Ζορμπά ο οποίος έχει δηλωθεί να εκτίσει τη μια από τις δυο αγωνιστικές τιμωρίας που έχει λόγο συμπλήρωσης επτά κίτρινων καρτών. Ένα σχήμα στο οποίο προσανατολίζεται να ξεκινήσει ο τεχνικός της Κέρκυρας είναι με Κουτζαβασίλη στο τέρμα, Σπίνουλα, Ιωάννου, Βενέτη (ή Ντιμιτρόφσκι), Ζαραδούκα (ή Ντιόγκο) στην άμυνα, με Σιόντη, Κεϊτά (ή Νίκιτς) σαν αμυντικά χαφ, Γκόμεζ, Κόντο στις πτέρυγες και Ντουαλά πίσω από τον προωθημένο Τουράμ. Βέβαια υπάρχουν 2-3 ακόμα παίκτες που διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα, αλλά ως συνήθως την ημέρα του αγώνα ο Μ. Γρηγορίου αποφασίζει, τόσο με βάση τον αντίπαλο, όσο και με την παρουσία των παικτών στον προηγούμενο αγώνα  και στις προπονήσεις της εβδομάδας.    
Από την πλευρά του ο Αστέρας έπαιξε την Τετάρτη το επαναληπτικό ματς κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, έχασε 0-1, με τον προπονητή Απόστολο Χαραλαμπίδη, άφησε έξω αρκετούς βασικούς παίκτες, να δηλώνει μετά, πως το μυαλό της ομάδας είναι στο παιγνίδι με την Κέρκυρα. Ένα ματς που θα επιστρέψει ο Μπέρτος, αμφίβολος είναι ο Κώτσιρας, ενώ ο Ιγκόρ θα είναι για ένα ακόμα ματς εκτός. 
 Στο ματς της Κυριακής που θα ξεκινήσει στις 17:15 διαιτητής θα είναι ο Φωτιάδης Ανανίας με βοηθούς τους Βλάσση Ε. και Ζησιμόπουλο Δ. Τέταρτος της αναμέτρησης, ορίστηκε ο Σελίμος Σ. 
 
Η 23η αγωνιστική
 
4/3 ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα   15:00
4/3 Παναιτωλικός - Λεβαδειακός 17:15
4/3 Παναθηναϊκός - Βέροια 19:30
5/3 Ατρόμητος - Ηρακλής 15:00
5/3 Αστέρας Τρίπολης - Κέρκυρα   17:15
5/3 Ξάνθη - Πλατανιάς   17:15
5/3 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός   19:30
6/3 Πανιώνιος - ΑΕΚ   19:30
 
Η βαθμολογία
 
Ολυμπιακός 51
Πανιώνιος 44
ΠΑΟΚ 40
Παναθηναϊκός 39
Ξάνθη 36
ΑΕΚ 36
Πλατανιάς 35
Ατρόμητος 32
ΠΑΣ Γιάννινα 31
Παναιτωλικός 23
ΑΟΚ Κέρκυρα 23
Αστέρας Τρ. 20
ΑΕ Λάρισα 20
Λεβαδειακός 17
Ηρακλής 15
Βέροια 13
** Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς ποινή από πέρσι
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια