Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην ΑΕΚ πάει την Κυριακή ο ΑΟΚΚ (19:00)

αοκκ
07 Απριλίου 2017 / 18:29
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Μετά τον Ολυμπιακό ήλθε η σειρά να παίξει με μια μεγάλη και ιστορική ομάδα ο ΑΟΚΚ, θα αντιμετωπίσει αυτή την φορά την ΑΕΚ του Χιμένεθ στο ΟΑΚΑ. Ένα ματς που ο δικέφαλος καίγεται για τη νίκη, αφού θέλει να κλειδώσει τη συμμετοχή του στα μπαράζ και είναι μονόδρομος γι αυτόν οι τρεις βαθμοί, κάτι που μπορεί να μην ενδιαφέρει τον ΑΟΚΚ, αλλά δεν πάει εκεί να παραδοθεί.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Θέλει η ομάδα του Μ. Γρηγορίου μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες (Βέροια, Ηρακλή, Ολυμπιακό) να πάρει θετικό αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα η ψυχολογία και η έλλειψη κινήτρου είναι ανασταλτικός παράγοντας. Ο Μ. Γρηγορίου δεν είχε πολύ χρόνο για προετοιμασία της ομάδας, μετά το ματς της Τετάρτης με Ολυμπιακό, αλλά σκέφτεται να κάνει κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα να την φρεσκάρει και να δώσει δυνατότητα να ξεκουραστούν κάποιοι παίκτες. Στην προπόνηση της Παρασκευής στις ασκήσεις τακτικής που έκανε, χρησιμοποίησε διάφορα σχήματα και είναι δύσκολο να συμπεράνεις   το αρχικό σχήμα που θα παρατάξει.  Το πιο πιθανό είναι με Κουτζαβασίλη τέρμα, Σπίνουλα, Ντιόγκο, Βενέτη, Ιωάννου στην άμυνα, με τον Αντιλέχου να διεκδικεί μια θέση,  Σιόντη, Ανδρεόπουλο αμυντικά χαφ (με τον Νίκιτς να διεκδικεί μια από τις δυο θέσεις), Γκόμεζ και Επστάιν στις πτέρυγες (εδώ Κόντος και Γεωργίου διεκδικούν θέση), η λογική λέει θα βάλει τον Ζορμπά πίσω από τον Τουράμ, αλλά ίσως δώσει στον Κέβιντ Ντιόγκο μια ακόμα ευκαιρία να ξεκινήσει, αν και με τον Ολυμπιακό ήταν σε κακή μέρα.
Από την πλευρά της η ΑΕΚ θα έχει τρεις ποδοσφαιριστές εκτός αφού με την Κέρκυρα αποφασίστηκε να εκτίσουν ποινή από κίτρινες κάρτες και αυτοί είναι ο Μάνταλος, ο Αϊντάρεβιτς και ο Σιμόες, ενώ ο Λαμπρόπουλος μπαίνει χειρουργείο το πρωί του Σαββάτου και θα λείψει, όπως και ο Γαλανόπουλος που δεν είναι έτοιμος. Ο Χιμένεθ θα κάνει αρκετές αλλαγές ως εκ τούτου σε σύγκριση με την ενδεκάδα που κέρδισε την Πέμπτη στα Χανιά τον Πλατανιά. Να σημειώσουμε ότι οι δυο ομάδες φέτος συναντήθηκαν δυο φορές, εδώ στο πρωτάθλημα στον α΄ γύρο όπου το ματς τελείωσε 1-1, ενώ για το θεσμό του κυπέλλου στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ είχε κερδίσει με 4-0 τον ΑΟΚΚ. 
 
28η αγωνιστική
 
Ατρόμητος - ΑΕΛ
Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
Παναιτωλικός - Βέροια
Πανιώνιος - Πλατανιάς
ΠΑΣ Γιάννινα - Ηρακλής
ΑΕΚ - ΑΟΚ Κέρκυρα
Λεβαδειακός - Ολυμπιακός
 
Βαθμολογία
 
Ολυμπιακός 60
ΠΑΟΚ 52
Παναθηναϊκός 51
Πανιώνιος 51
ΑΕΚ 46
Ξάνθη 44
Πλατανιάς 41
ΠΑΣ Γιάννινα 35
Ατρόμητος 35
ΑΟΚ Κέρκυρα 29
Παναιτωλικός 28
Αστέρας Τρ. 26
ΑΕ Λάρισα 24
Λεβαδειακός 22
Ηρακλής 22
Βέροια 19
** Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς ποινή από πέρσι
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια