Κερκυραϊκός ήχος σε εκδήλωση της Unesco για τον ελληνικό λόγο
Το Μουσικό Σχολείο και το Ωδείο στον Παγκόσμιο Εορτασμό της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας της UNESCO στο Παρίσι.
ΚΕΡΚΥΡΑ. Τιμητική η συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου και του Ωδείου Κερκύρας, στις επίσημες εκδηλώσεις της UNESCO για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι στις 9 Φεβρουαρίου 2026, ύστερα από επίσημη πρόσκληση του Μόνιμου Πρέσβη της Ελλάδας στην UNESCO κ. Κουμουτσάκου Γεώργιου.
Η Γενική Διάσκεψη της UNESCO, στην 43η Σύνοδό της, ενέκρινε την καθιέρωση της 9ης Φεβρουαρίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας». Ο πρώτος επίσημος διεθνής εορτασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2026 στην έδρα του Οργανισμού στο Παρίσι, με στόχο την ανάδειξη της ιστορικής διαδρομής, της οικουμενικής διάστασης και της συμβολής της ελληνικής γλώσσας στον παγκόσμιο πολιτισμό.
Στο πλαίσιο αυτό, την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2026 αντιπροσωπεία της ΠΔΕ Ιονίων Νήσων με το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της UNESCO, εκπροσωπώντας τη μουσική και την εκπαιδευτική δημιουργία, με πρόγραμμα στο οποίο θα παρουσιαστούν έργα διακεκριμένων Ελλήνων συνθετών, όπως Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζηδάκη, Σταύρου Ξαρχάκου και Διονύση Σαββόπουλου.
Τη Συμφωνική Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας θα διευθύνει ο μαέστρος κ. Κίμωνας Χυτήρης, ενώ η ελληνική μουσική θα συνοδεύσει τον διεθνούς φήμης τενόρο και ερμηνευτή κ. Μάριο Φραγκούλη και την ελληνογαλλίδα τραγουδίστρια Δάφνη Κριθαρά. Η Συμφωνική Ορχήστρα απαρτίζεται από μαθητές/τριες του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας και του Ωδείου Κερκύρας.
Η εκδήλωση, την οποία σχεδίασε και θα συντονίσει η UNESCO με τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον Οργανισμό, αναμένεται να συγκεντρώσει πρέσβεις και διπλωμάτες από τα 194 κράτη-μέλη της UNESCO, καθώς και εξέχοντα μέλη της πολιτικής, επιστημονικής και πνευματικής κοινότητας της Γαλλίας και της διεθνούς σκηνής.

