Σάββατο 14.03.2026 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο αποχαιρετά την Κατερίνα Τσέντς

ΦΩΤΟ@ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΘΑΝΑΤΟΣ
14 Μαρτίου 2026 / 10:57
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Αναστασία Σιώψη: "Απρόσμενη και οδυνηρή η απώλεια της αγαπητής συναδέλφου καθηγήτριας φλάουτου"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου αποχαιρετά με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό την Κατερίνα Τσέντς, Καθηγήτρια του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (ΤΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.
 
Η είδηση του θανάτου της προκάλεσε συγκίνηση στους συναδέλφους της, με την Πρόεδρο του Τμήματος, Καθηγήτρια Αναστασία Σιώψη, να εκφράζει προσωπικά τον πόνο της για τον χαμό της αγαπητής συναδέλφου, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
 
"Απρόσμενη και οδυνηρή η απώλεια της αγαπητής συναδέλφου καθηγήτριας φλάουτου στο ΠΑΜΑΚ Κατερίνας Τσεντς. Καλό ταξίδι της στο φως!"
 
Η Κατερίνα Τσέντς δεν υπήρξε μόνο μια χαρισματική σολίστ του φλάουτου, αλλά και μια πρωτοπόρος της ανώτατης μουσικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Η συμβολή της ήταν καθοριστική, καθώς ανήκε στην ομάδα των ακαδημαϊκών που έθεσαν τα θεμέλια για τη συγκρότηση των σπουδών μουσικής εκτέλεσης σε πανεπιστημιακό επίπεδο στη χώρα μας.
 
Η ακαδημαϊκή της διαδρομή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία των μουσικών τμημάτων της Ελλάδας:
 
Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Εκεί ξεκίνησε τα πρώτα βήματα της πανεπιστημιακής της σταδιοδρομίας, αφήνοντας το στίγμα της στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Τμήματος.
 
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Ως μέλος ΔΕΠ στο ΤΜΕΤ, αφιερώθηκε στη διδασκαλία και τη διαμόρφωση της νέας γενιάς Ελλήνων φλαουτιστών, διακρινόμενη για το καλλιτεχνικό της κύρος και το ήθος της.
 
"Η απώλειά της αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό όχι μόνο στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά και στις καρδιές των συναδέλφων και των φοιτητών της."
 
Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους οικείους της, καθώς και σε ολόκληρη την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Εμφανίσεις: 257
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.