«Τραγουδώ για το νησί μου»: Η Όλγα Βενετσιάνου απόψε στο Μον Ρεπό
Η Κερκυραία ερμηνεύτρια συναντά τη Φιλαρμονική Γαστουρίου «Ομόνοια» στο θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» – Σπύρος Παγιάτης στο πιάνο, Φίλιππος Περιστέρης στο μπουζούκι και Σπύρος Ράλλης στη διεύθυνση – Τα έσοδα για το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας και τις Μουσικές Σχολές της «Ομόνοιας».
ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μια συναυλία αφιερωμένη στον τόπο της επιστρέφει απόψε, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στη σκηνή του θεάτρου «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Μον Ρεπό η Όλγα Βενετσιάνου. Η συναυλία, με τίτλο «Τραγουδώ για το νησί μου», αρχίζει στις 20:30 και διοργανώνεται από τη Φιλαρμονική Γαστουρίου Κέρκυρας «Ομόνοια».
Πρόκειται για μια μουσική βραδιά που οι διοργανωτές περιγράφουν ως «ταξίδι αγάπης και μνήμης», με κεντρικό σημείο αναφοράς την Κέρκυρα και με την ιδιαίτερη συνάντηση της λαϊκής και έντεχνης ερμηνείας της Βενετσιάνου με τον ήχο της κερκυραϊκής φιλαρμονικής παράδοσης.
Οι συντελεστές
Στο επίκεντρο βρίσκεται η Όλγα Βενετσιάνου, ενώ στο πιάνο τη συνοδεύει ο Σπύρος Παγιάτης και στο μπουζούκι ο Φίλιππος Περιστέρης. Τη μουσική διεύθυνση έχει ο αρχιμουσικός της «Ομόνοιας», Σπύρος Ράλλης, ο οποίος έχει και την ευθύνη του Μουσικού Σώματος της Φιλαρμονικής.
Η παρουσία της «Ομόνοιας» δίνει στη συναυλία ιδιαίτερο κερκυραϊκό χαρακτήρα. Η Φιλαρμονική Γαστουρίου ιδρύθηκε το 1898 και φέτος συμπληρώνει 128 χρόνια ζωής. Μόλις τον Αύγουστο πραγματοποίησε στο Γαστούρι την επετειακή συναυλία για τα 128 χρόνια από την ίδρυσή της, επίσης υπό τη διεύθυνση του Σπύρου Ράλλη, προαναγγέλλοντας ήδη από τότε ως επόμενο μεγάλο ραντεβού τη σημερινή εμφάνιση στο Μον Ρεπό.
Από την Κέρκυρα στην αθηναϊκή σκηνή
Η Όλγα Βενετσιάνου είναι στενά συνδεδεμένη με την Κέρκυρα και έχει επανειλημμένα επιστρέψει στο νησί για συναυλίες. Έγινε ευρύτερα γνωστή στο κοινό μέσα από το Dream Show 1, ενώ η πορεία της στο τραγούδι είχε μια μάλλον ασυνήθιστη αφετηρία: πριν ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική είχε διακριθεί στο καράτε.
Στη μακρόχρονη παρουσία της στις ζωντανές μουσικές σκηνές έχει εμφανιστεί δίπλα σε καλλιτέχνες όπως η Μαρινέλλα, ο Αντώνης Ρέμος, η Μαίρη Λίντα, η Πίτσα Παπαδοπούλου, η Κατερίνα Κούκα, ο Κώστας Μακεδόνας, η Ευρυδίκη, ο Χρήστος Δάντης, η Σοφία Βόσσου και η Αλέξια, ενώ έχει συμμετάσχει και σε συναυλιακές παραγωγές δημιουργών όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο Γιώργος Χατζηνάσιος. Από το 2017 έχει επίσης σταθερή συναυλιακή συνεργασία με τον Γιώργο Θεοφάνους.
Η πρώτη προσωπική δισκογραφική της δουλειά, «Πες μου να μείνω εδώ», κυκλοφόρησε το 2007, με στίχους της Ελεάνας Βραχάλη και μουσική του Νίκου Αντύπα. Ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, τα «Μπόρα», «Μπορείς», «Χαμένη σ’ ένα όνειρο», «Αγάπες Αναμμένες» και «Λέω ακόμα ναι». Στη συνεργασία της με τον Γιώργο Θεοφάνους εντάσσεται και το «Το σ’ αγαπώ είναι φωτιά», που συνδέθηκε με την τηλεοπτική σειρά «Μαύρο Ρόδο».
Συναυλία και για δύο μουσικούς θεσμούς
Η αποψινή βραδιά έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Σύμφωνα με τη Φιλαρμονική Γαστουρίου, τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας και των Μουσικών Σχολών της Φιλαρμονικής Γαστουρίου, συνδέοντας έτσι τη συναυλία με τη μουσική εκπαίδευση των νέων του νησιού.
Η γενική είσοδος είναι 15 ευρώ. Προπώληση γίνεται στο Καφέ Saltino, Γεωργίου Θεοτόκη 2, στον πεζόδρομο της Ανουντσιάτας, απέναντι από τη Eurobank, καθώς και στο κατάστημα της Φιλαρμονικής στο Γαστούρι.
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ
Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.

