Κυριακή 04.10.2026 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα τον Οκτώβριο η νέα πρέσβης του Ισραήλ

Είναι δικηγόρος, στρατηγική σύμβουλος, ειδική στις διεθνείς σχέσεις και σχολιάστρια στα μέσα ενημέρωσης, η Πνινάτ Γιανάι φέρνει στη νέα της θέση εκτενή εμπειρία στους τομείς του δικαίου, των επιχειρήσεων, της διπλωματίας, της δημόσιας διπλωματίας και της στρατηγικής επικοινωνίας. ΦΩΤΟ: ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
28 Σεπτεμβρίου 2026 / 10:29
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Η επίσκεψη της Πνινάτ Γιανάι τοποθετείται στα μέσα του μήνα. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη το πρόγραμμα των επαφών της στο νησί.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επίσκεψη στην Κέρκυρα προγραμματίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, για τα μέσα Οκτωβρίου η νέα πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Πνινάτ Γιανάι. Η ακριβής ημερομηνία, οι συναντήσεις και ο σκοπός της επίσκεψης δεν έχουν γίνει γνωστά.

Η Γιανάι ανέλαβε πρόσφατα την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, διαδεχόμενη τον Νόαμ Κατς. Είναι δικηγόρος και στρατηγική σύμβουλος. Σύμφωνα με το βιογραφικό που δημοσιεύει η πρεσβεία, έχει εργαστεί με ισραηλινές επιχειρήσεις στους τομείς της άμυνας, της ασφάλειας και της ενέργειας. Η ίδια η πρεσβεία αναφέρει τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την ενέργεια μεταξύ των πεδίων συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ. 

Το ενδιαφέρον στην Κέρκυρα στρέφεται πλέον στο πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί: ποιους θα συναντήσει η πρέσβης και ποια θέματα θα τεθούν στις επαφές της. Μέχρι στιγμής, η πληροφορία για την επίσκεψη δεν συνοδεύεται από επίσημη ανακοίνωση ή συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Εμφανίσεις: 4141
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.