Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κερκυραίος ογκολόγος μετακινείται από την Πάτρα στο ΓΝΚ

Ογκολόγος
29 Μαρτίου 2024 / 09:55
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

«Ούτε ένας ασθενής δεν έχει μείνει χωρίς περίθαλψη» διαβεβαιώνει ο Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο πρόωρος χαμός της ογκολόγου Άννας Μουζακίτη άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό όχι μόνο στις καρδιές μας αλλά και στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου. Αναγνώστες της "Ε" εξέφρασαν ανησυχία για τις θεραπείες τους, ωστόσο η Διοικήτρια Μαντώ Εγγλεζοπούλου, ερωτώμενη σχετικά, διαβεβαιώνει ότι στο Νοσοκομείο δεν έχει μείνει κανένας ασθενής χωρίς περίθαλψη.

Εξάλλου ακόμα και το διάστημα που η αδικοχαμένη γιατρός πάλευε για τη ζωή της, εξυπηρετούσε όσο και όπως μπορούσε. Το τμήμα υποστηριζόταν με τη συνεργασία του ογκολόγου Mauri Davide που υπηρετεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Σε συνεννόηση επίσης με τη Διοίκηση, οι ασθενείς εξυπηρετούνταν και από ιδιωτικό ιατρείο, χωρίς να αναγκάζονται να επιβαρύνονται με το κόστος της επίσκεψης. 

Μόνιμο ογκολόγο θα έχει και πάλι το ΓΝΚ από 1η Απριλίου, καθώς, μετακινείται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών ο Κερκυραίος γιατρός Νίκος Καποδίστριας. 

Εν αναμονή προσλήψεων

Ωστόσο, το χρόνιο δυσεπίλυτο πρόβλημα της υποστελέχωσης παραμένει, όσο το Υπουργείο Υγείας δεν προχωρά σε δραστικές λύσεις που θα στελεχώσουν επαρκώς τα νοσοκομεία της Περιφέρειας. Σύμφωνα με τη Διοίκηση, το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει προσλήψεις 1 μόνιμου καρδιολόγου, 2 μονίμων ψυχιάτρων, 1 μόνιμου ΤΕΠ, 1 μόνιμου Συντονιστή Διευθυντή Παθολογίας και 1 μόνιμου Συντονιστή Διευθυντή Ψυχιάτρου. Βρίσκεται επίσης σε αναμονή προσλήψεων από δύο πρόσφατες προκηρύξεις ιατρών.

Διαχρονικά, οι άγονες προκηρύξεις ήταν και ο μεγαλύτερος σκόπελος καθώς η Κέρκυρα δεν θεωρούνταν ποτέ ελκυστικός επαγγελματικός προορισμός υγειονομικού προσωπικού. Η ένταξή της στην Α' Προβληματική Ζώνη με παροχή κινήτρων, μετά από συνεχείς εκκλήσεις των γιατρών και των τριών βουλευτών του νησιού, επιτεύχθηκε τελικά πριν από ενάμιση χρόνο. Έχει δώσει κάποια πρώτα αποτελέσματα, μένει να φανεί εάν θα υπάρξει και συνέχεια. 

Σύμφωνα με την ΕΓΕΣΥΚ, οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού παραμένουν σε γενικές γραμμές ως είχαν, με την Καρδιολογική, Παθολογική, Χειρουργική Κλινική αποδυναμωμένες. Το ίδιο ισχύει και για το Ακτινολογικό, που συχνά εξυπηρετείται μέσω ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων με οικονομική επιβάρυνση του Νοσοκομείου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτή τη στιγμή υπηρετούν 70 μόνιμοι και 22 επικουρικοί γιατροί.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.