Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγγίζουν τους 30 οι «μνηστήρες» για τη θέση του Διοικητή του ΓΝΚ!

ΑΣΕΠ
29 Μαρτίου 2024 / 10:05
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Το Σαββατοκύριακο η ώρα της κρίσης του ΑΣΕΠ για τους υποψηφίους των νοσοκομείων της χώρας - Σκληρός ο ανταγωνισμός για την Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ώρα της κρίσης ήρθε για τους υποψηφίους διοικητές νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών. Ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους βρίσκεται και η σημερινή διοικήτρια του Νοσοκομείου Κέρκυρας Μαντώ Εγγλεζοπούλου η οποία έχει αναλάβει καθήκοντα εδώ και ένα περίπου χρόνο και ενδιαφέρεται να παραμείνει στο «τιμόνι» του ΓΝΚ. Το περιβάλλον ωστόσο θα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Ε", για τη θέση της διοίκησης έχουν υποβάλει αίτηση τουλάχιστον 30 υποψήφιοι. 

Οι εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου από τις 8 το πρωί για δύο ημέρες, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα γράψουν ανά ομάδες με βάση την αλφαβητική σειρά των ονομάτων τους. Η διαδικασία θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της ΟΤΕAcademy στο Μαρούσι όπου θα συγκεντρωθούν τα στελέχη από όλη τη χώρα.

1.048 αιτήσεις

Να υπενθυμιστεί εδώ πώς για την κάλυψη 152 θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων υποβλήθηκαν 1.048 αιτήσεις, ενώ για την κάλυψη 7 θέσεων διοικητών και 14 θέσεων υποδιοικητών των υγειονομικών Περιφερειών υποβλήθηκαν συνολικά 229 αιτήσεις.

Η διαδικασία του ελέγχου των γραπτών και των δικαιολογητικών αναμένεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες ενώ θα πρέπει να ακολουθήσει και το βήμα της προσωπικής συνέντευξης που θα δώσουν οι υποψήφιοι διοικητές των υγειονομικών περιφερειών.

Να σημειωθεί ότι πριν από τους Διοικητές Νοσοκομείων θα πρέπει να έχουν επιλεγεί οι Διοικητές των υγειονομικών περιφερειών (ΥΠΕ) οι οποίοι άλλωστε θα συμμετάσχουν και στις επιτροπές αξιολόγησης των υποψηφίων στελεχών για τα νοσοκομεία.

Μετά τις ευρωεκλογές οι διορισμοί

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η διαδικασία για τις υγειονομικές περιφέρειες δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από τα τέλη Μαΐου. Σε ό,τι αφορά στους Διοικητές των νοσοκομείων αυτοί δεν αναμένεται να αναλάβουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας πριν από τις Ευρωεκλογές.

Να σημειωθεί ότι την τελική επιλογή των διοικητών των νοσοκομείων αλλά και των Υγειονομικών Περιφερειών θα την κάνει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στον οποίο και θα φθάσει μια τελική λίστα τριών ατόμων για κάθε νοσοκομείο και κάθε Υγειονομική Περιφέρεια.

Πώς θα γίνουν οι εξετάσεις

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΑΣΕΠ, η εξέταση περιλαμβάνει τρεις ενότητες: Παραγωγικός Συλλογισμός, Επαγωγικός Συλλογισμός και Διαχείριση Εργασιακών Σεναρίων. Οι τρεις ενότητες είναι ισοβαρείς ως προς την εξαγωγή της βαθμολογίας της γραπτής εξέτασης, έχουν δηλαδή τον ίδιο συντελεστή βαρύτητας.

Η βαθμολογία της γραπτής εξέτασης προκύπτει ως ο αριθμητικός μέσος όρος των τριών βαθμολογιών που συγκεντρώνει ο υποψήφιος σε κάθε επιμέρους ενότητα δοκιμασίας.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.