Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Ζήκου- Αλαμάνου με φόντο τις σχολικές μεταφορές

Συνάντηση εργασίας όπου συζητήθηκε το θέμα των σχολικών μεταφορών
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
24 Απριλίου 2024 / 14:29

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Υγείας και Παιδείας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας συναντήθηκαν για να συζητήσουν το πρόβλημα των σχολικών μεταφορών

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΠΙΝ). Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Π.Ε Κέρκυρας μεταξύ του Εντεταλμένου Συμβούλου Υγείας και Παιδείας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Γιάννη Ζήκου και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας Χαρίλαου Αλαμάνου, παρουσία υπηρεσιακών στελεχών του τμήματος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκπαιδευτικά ζητήματα με επίκεντρο τις σχολικές μεταφορές στο πλαίσιο των αλλαγών που καθορίζονται στην νέα κοινή υπουργική απόφαση που αφορά τα σχετικά με την εκτέλεση των μαθητικών δρομολογίων με ευθύνη των Περιφερειών.

Με στόχο την έγκαιρη διεξαγωγή και ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών για την ομαλή, ασφαλή και απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, ο Γ. Ζήκος επεσήμανε την αναγκαιότητα προετοιμασίας, διαρκούς ενημέρωσης και συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δίνοντας έμφαση στην ορθή και έγκαιρη αποστολή των απαιτούμενων στοιχείων των μεταφερόμενων μαθητών από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, ώστε να αποφεύγονται δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις στην απόδοση των αποζημιώσεων στους δικαιούχους.

Η εξεύρεση του απαιτούμενου χώρου για τη στέγαση του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών Κέρκυρας, το οποίο έθεσε ο Χ. Αλαμάνος, αποτελεί ζήτημα για το οποίο έχει επιληφθεί η Περιφερειακή αρχή και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Γιάννης Τρεπεκλής και έχουν δρομολογηθεί λύσεις.

ΦΩΤΟ@ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ