Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διάλεξη για τις τεχνικές τραγουδιού από τον Νίκο Σπανάτη

Διάλεξη
12 Μαΐου 2017 / 10:08

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Female Echoes στα πλαίσια του σεμιναρίου 27 & 28 Μαΐου 2017 διοργανώνει διάλεξη για τις τεχνικές τραγουδιού το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 και ώρα 10.00 π.μ στο Δημοτικό Θέατρο (αίθουσα δοκιμών της Δημοτικής Χορωδίας, 3ος όροφος).

O Νίκος Σπανάτης ως τραγουδιστής με ιδιαιτέρως ευρύ ρεπερτόριο και πολυετή διδακτική εμπειρία, θα πραγματοποιήσει στην έναρξη του σεμιναρίου μια διάλεξη, που θα αφορά στην τεχνική, στο ρεπερτόριο και στην ερμηνεία του τραγουδιού. Ειδικότερα, στη διάλεξη θα δοθεί ιδιαιτέρως έμφαση στις τεχνικές τραγουδιού, στον ιδανικό τρόπο της σωστά τοποθετημένης φωνής, στα γυμνάσματα κατά τη διάρκεια της προσωπικής μελέτης, και θα αναλυθούν η αναπνοή - εκπνοή ως μηχανισμός στήριξης του ήχου, η λειτουργία της κεφαλικής φωνής - φαλτσέτο, το απαραίτητο legato στην απόδοση μιας μουσικής φράσης, η σωστή στάση του σώματος, η παρουσία ενός τραγουδιστή επί σκηνής και επίσης, θα συζητηθεί η μελετημένη προσέγγιση του ρεπερτορίου και η ιδανική επιλογή για μια μελλοντική ακρόαση.
Το κόστος παρακολουθήσεις της διάλεξης είναι 10 ευρώ, σε ομαδική αίτηση άνω των 5 ατόμων θα γίνεται έκπτωση.
Οι ακροατές και τα ενεργά μέλη του σεμιναρίου δεν θα επιβαρυνθούν επιπλέον.
Αιτήσεις έως 26 Μαΐου.
Την Κυριακή 28 Μαΐου, ώρα 12 μμ θα πραγματοποιηθεί η συναυλία των ενεργών μελών του σεμιναρίου τραγουδιού. (Ελεύθερη Είσοδος)
Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας ( αίθουσα δοκιμών της Δημοτικής Χορωδίας, 3ος όροφος).